Odborářští "bossové", političtí kmotři a masmediální prostitutky, aneb Falešná óda na obyčejného člověka

16. 6. 2011 / Karel Dolejší

čas čtení 1 minuta

S dnešní stávkou se do mainstreamových médií, jež jsou ve službách našich politických kmotrů, vrátil "obyčejný člověk". Stávka je sice věcí "téměř bezvýznamnou" a "nic se nehroutí", ale přesto má své nepříjemné následky, jichž je naráz plničké zpravodajství. "Kvůli odborářským bossům" se "obyčejný člověk" nedostal včas do práce. "Obyčejný člověk", který přes den nepracuje, si nemohl dojet na nákup. "Obyčejný člověk" se nedostal pro své léky nebo na úřad. To všechno prosím "kvůli odborářským bossům". No fuj, nezabili byste je?

O obětech "odborářských bossů" z řad "obyčejných lidí" ovšem zajisté informují táž média, z nichž v minulosti zazníval hlas pražského bezdomovce, pro nějž měl být podle návrhu vládnoucí strany na okraji města postaven fešácký koncentrák; objevovaly se v nich hlasy důchodců, kterým po zaplacení nájmu a elektřiny téměř nezbývá na jídlo; slyšeli jsme v nich masově naříkat ty, jimž ne jeden jediný den, ale po celý rok scházejí peníze na "reformovanou" zdravotní péči, stejně jako zástupy obětí zlatokopeckých exekutorů. Cože? Že mi špatně slouží paměť?

Rád bych věřil, že si mediální konzumenti zmíněnou asymetrii uvědomí a neskočí sentimentálně na špek vládní propagandě navlečené do kabátu obhajoby "obyčejného člověka".

Vždyť to přece už dávno naprosto srozumitelně vysvětlil kníže Schwarzenberg, který všem "obyčejným" souhrnně vzkázal, ať drží hubu...

0
Vytisknout
12937

Diskuse

Obsah vydání | 17. 6. 2011