Otec zastřelené dívky v Bílém domě: Jsem nasraný, protože už nikdy neuvidím svou dceru

22. 2. 2018

čas čtení 2 minuty

Andrew Pollack: "Měli jsme to napravit hned po prvním takovém školním masakru. Jsem nasraný, protože už nikdy neuvidím svou dceru. Není tady. Není tady. Je v North Lauderdale, nebo kde to je, na hřbitově. Tam teď za svým dítětem chodím."

Dcera Andrewa Pollacka Meadow byla jednou ze 17 obětí masakru ve škole na Floridě.

Andrew Pollack: "Kolik škol, kolik dětí musí ještě být zastřeleno? Pro tuto vládu i pro mě to musí v této chvíli skončit. Nebudu spát, dokud to nebude napraveno."


Student Samuel Zeif: "Jako by ani týden neuplynul. Čas se zastavil. Nemohu se cítit dobře ve své zemi, když vím, že lidé budou mít pořád muset tento pocit. Četl jsem dnes, že dvacetiletá osoba prostě vešla do obchodu, a za pět minut si koupila útočnou pušku AR-15 s prošlým průkazem totožnosti. Jak je možné, že je tak lehké koupit si tento typ zbraně? Jak to, že nejsme schopni to zastavit, po Columbine, po Sandy Hooku? Sedím tady s maminkou, která přišla o syna. Pořád se to děje."

Mark Barden, otec oběti ze Sandy Hooku: "Učitelé mají v současnosti dost odpovědností, než ještě aby se jim přidávala děsivá odpovědnost kontroly smrtících zbraní. Nikdo nechce být svědkem masakru ve škole a šíleného sociopata, který se chystá vraždit a pak spáchat sebevraždu. Tomu bude jedno, jestli tam bude učitel se zbraní nebo ne."

Donald Trump: "Zavedeme přísnou kontrolu zázemí osob. Velmi přísnou kontrolu duševního zdraví lidí. A uděláme řadu dalších věcí."

Trump navrhl ozbrojit učitele:

"Funguje to jen tehdy, máte-li lidi, kteří jsou velmi dobře vycvičení v používání zbraní. Takových je mnoho, a kdyby měli učitelé a trenéři ve svých skříňkách střelnou zbraň,   kdyby byl trenér velmi odvážný, asi by zachránil tak spoustu životů. Kdyby měl učitel u sebe skrytě zbraň a byl speciálně vycvičen, už by to nebyla zóna beze zbraní. Zóna beze zbraní pro maniaka, protože to jsou všechno zbabělci, je vyzváním ke střelbě."

Prezidenta vyfotografovali, jak drží v ruce cedulku s poznámkami o tom, co má říkat. Poslední instrukce byla, aby řekl: "Poslouchám vás."  

0
Vytisknout
6834

Diskuse

Obsah vydání | 23. 2. 2018