Británie "potřebuje novou politickou stranu, která by odvrátila katastrofu brexitu"

9. 8. 2017

čas čtení 1 minuta


Tak se vyjádřil James Chapman, bývalý šéf štábu na ministerstvu pro odchod Velké Británie z Evropské unie. Požaduje, že je nutno "zastavit katastrofu brexitu" a apeluje na centristické poslance, aby utvořili novou politickou stranu s tímto cílem.


Chapan například napsal na Twitteru britskému konzervativnímu ministru dopravy Chrisi Graylingovi: "Můžete potvrdit, že od příštího března nebudou letecké společnosti schopny prodávat 80 procent svých letenek? Jak pokračují bilaterální rozhovory?"


Dále napsal: "Opravila už vláda tvrzení ministrů, že brexit neomezí léčbu rakoviny, vzhledem k tomu, že tato tvrzení odsoudily jako falešná všechny expertní organizace v této zemi?"

 


Chapman také upozornil, že po odchodu Británie z EU bude nutno vytvořit stovky rozsáhlých parkovišť pro kamiony, které budou podrobovány celním prohlídkám, což bude znamenat povinný odkup množství soukromých britských nemovitostí, a varoval, že tisíce nových celníků dosud nebyly najmuty.

Dodal: "Nedojde jen k jediné katastrofě, jestliže se brexit uskuteční. Bude jich následovat celé desetiletí: podniky z Británie utečou a daňové příjmy se rozloží:




Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
6518

Diskuse

Obsah vydání | 15. 8. 2017