Červený kříž: Británie ignoruje žádost Francie, aby se postarala o uprchlické děti v Calais

9. 10. 2016

čas čtení 1 minuta


Britské ministerstvo vnitra odmítá reagovat na oficiální žádosti od francouzských úřadů, aby Británie přijala uprchlické děti bez doprovodu rodičů z tábora v Calais, které mají legální právo přijít do Británie, uvedl britský Červený křiž.

Uprchlický tábor v Calais má být zanedlouho zlikvidován a Červený kříž poukazuje na to, že britské ministerstvo vnitra odmítá převzít žádosti od francouzské vlády často z pedantských důvodů.

V některých případech tvrdí britští činitelé, že "ztratili" žádosti z Francie, aby Británie pomohla uprchlickým dětem. To vyvolává vážné otázky o přístupu Británie k naléhavé potřebě pomoci dětským uprchlíkům.

Nová zpráva ostře kritizuje neústupnost britského ministerstva vnitra. Červený kříž poukazuje na to, že to v průměru trvá až 11 měsíců, než britské ministerstvo vnitra umožní vstup do Británie uprchlickému dítěti k jeho příbuzným podle předpisů Evropské unie. Právníci poukazují na to, že není naprosto důvodu, proč by proces přijetí dítěte měl trvat déle než jen několik týdnů.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
5017

Diskuse

Obsah vydání | 10. 10. 2016