V Anglii zmlátili dalšího Poláka za to, že je Polák

12. 9. 2016

čas čtení 1 minuta

Polák utrpěl zranění hlavy během pouličního útoku skupiny třiceti mužů, které policie charakterizovala jako rasistický trestný čin.

K útoku došlo v Armley v městě Leeds v severní Anglii asi v 21.35 v pátek, v tentýž den, kdy britská premiérka Theresa Mayová sdělila polskému premiéru, že hluboce lituje řady útoků proti polským občanům, k nimž nyní dochází v Anglii.

Jeden občan zavolal policii s tím, že velká skupina mladíků obklopila Poláka, který ležel na zemi a tekla mu krev. Policie zjistila, že muž je v bezvědomí a má rány na tváři a na hlavě. Vyšlo najevo, že v Town Street došlo k útoku na dva Poláky. Jeden z nich byl zahnán do nedaleké ulice, kde ho zmlátili a zkopali.

Policie potvrdila, že případ vyšetřuje jako rasistický útok.

Zástupkyně komunálního úřadu v Armley Alison Lowe konstatovala: "Armley je tolerantní a vstřícná komunita, kde s dětmi žiju 15 let, bez jediného incidentu. Zpráva o tomto děsivém incidentu mě zděsila. Toto není Armley, jaké znám."

K incidentu došlo v den, kdy premiérka Theresa Mayová telefonicky vyjádřila své "hluboké politování" v souvislosti s útoky proti polským občanům žijícím ve Velké Británii. Sdělila polské premiérce Beatě Szydlové: "Hate crime nemá v britské společnosti místo."

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
7509

Diskuse

Obsah vydání | 14. 9. 2016