Když všechno, tak celé

10. 1. 2014 / František Řezáč

čas čtení 3 minuty

Arabsko - izraelský konflikt je jen jedním z konfliktů na Blízkém východě. Je to dlouhá historie, ale lze se o ní dočíst v knihách i na internetu. To si může každý najít sám. Po druhé světové válce se začala rozpadat britská koloniální říše. Ta po sobě zanechala kolem nově vzniklých samostatných států několik "konfliktů", které jsou dosud živé. V Africe, v Indii a také v tzv. Palestině.

Prosím čtenáře, aby si přečetli zejména pasáž od mezititulku "Rozdělení mandátu". Kdo chce, ať čte a pak si znovu přečte článek pana Daniela Veselého.

Vůbec se nedávám ovlivnit psaním českého tisku či hlásání televize. Přesto jsou moje sympatie na straně Izraele.

Arabští sousedi neuznali řešení, navržené OSN a zahájili válku, domnívajíce se, že ji vyhrají a zaženou Židy do moře.

Stalin chybně kalkuloval s nadějí, že se Izrael stane dalším satelitem SSSR. Obojí nevyšlo. Stalin se za to Židům pomstil čistkami a politickými procesy, v nichž byly odsuzováni k smrti "sionističtí agenti". Arabské reakční probritské monarchie se různými puči a převraty změnily na diktátorské režimy, které tam straší dodnes, samozřejmě (s mála) výjimkami. Jejich dílem jsou uprchlické tábory, kde od roku 1948 živoří tzv. Palestinci, uměle vytvořený "národ", který je po celou dobu zneužíván a štván proti Izraeli.

Rozhodující síly arabského světa nikdy Izrael neuznají. Vždycky, když po porážkách nasbírají síly, začnou další válku za jeho likvidaci. Spojí se s každým, kdo jim k tomu pomůže, jako se spojili proti Británii s hitlerovským Německem. Jednotky SS divize Brandenburg operovaly na území dnešního Iráku s cílem dobýt Bagdád a uzavřít kleště s jednotkami Wehrmachtu na Kavkaze kolem ropných ložisek. Vše s podporou Arabů.

Nejvyšší muslimský představitel v Jeruzalémě byl agentem Abwehru.

Naštěstí tyto arabské plány nevyšly. Naštěstí i pro náš národ, je třeba dodat.

Přesvědčený nacista a známý konstruktér letadel Willy Messerschmitt a další stovky(!) zbrojních expertů Třetí Říše pomáhali vyzbrojovat Egypt pro války v letech 1956 a 1967. Vedle toho, že Arabové ve svém boji proti Izraeli stále požívají sympatie, nyní už neo-nacistů si myslím, že těchto několik faktů snad postačí k zamyšlení, proč má Izrael, nezávisle na psaní českého tisku a hlásání televize, sympatie většiny Čechů a Moravanů.

Výbuch v luxusní budově může vzbudit leda útrpný úsměv. Je to jakoby ilustrace celé té upatlané a vždy neúspěšné arabsko-islamistické patálie. Možná by bylo dobré ukázat již několikáté generaci "uprchlíků" v táborech v Gaze, jak si žije a jaké má starosti jejich představitel v Praze. S čím kdo zachází, tím také schází...

0
Vytisknout
11946

Diskuse

Obsah vydání | 13. 1. 2014