Vraťte mi pocit, že jsem člověkem

16. 11. 2012

čas čtení 1 minuta

Jsem rád, že se téma exekucí v ČR po delší době opět objevilo na Britských listech. Kvituji, že toto téma bylo zcela správně označeno jako nejvážnější v ČR vůbec. Cynicky doufám, že po novém roce, kdy začne platit novela (sněmovní tisk 537) a začnou být postihovány také manželé/manželky "dlužníků", nabude toto ještě větší vážnosti, píše David Michal.

O systémových problémech exekucí se ví již minimálně od roku 2002, postiženy byli již doslova milióny lidí. Z exekutorů se mezitím stali miliardáři významně ovlivňující dění v ČR.

Ne nemůžu říct že by tisk mlčel, ani poslanci a senátoři (někteří) nemlčí, ani lidé nemlčí. O tomto obrovském zlu se zde mluví již přes deset let, ale stále pokračuje. Proč to já nevím, nejsem vzdělaný člověk, nebudu se tedy pouštět do žádných rozborů.

Ale poprosím další co toto čtou. Moc Vás prosím neustávejte v popisování zla, analyzujte jej, hledejte řešení, nenechte to opět vyčpět, nenechte to opět přebít jinými tématy.

Jako obyčejný člověk Vám slibuji, že když budu na poli budu s láskou okopávat brambory abyste měli jídlo, u pokladny Vám s úsměvem posloužím, u linky budu trpělivě stát a vyrábět, za volantem Vás bezpečně odvezu, ale sakra dělejte už něco a vraťte mi pocit, že jsem také člověkem.

0
Vytisknout
11337

Diskuse

Obsah vydání | 19. 11. 2012