Etnická nesnášenlivost Štěpána Kotrby je nepřijatelná

30. 5. 2012 / Jan Čulík

čas čtení 1 minuta

Každý má právo na svůj názor, avšak útok Štěpána Kotrby na Petra Uhla, podsunující mu sympatie s nacismem (!) jen proto, že protestoval proti zkreslování informací o tom, o čem jednal sudetoněmecký sjezd, je naprosto nepřijatelný. Insinuace, že Petr Uhl sympatizuje s nacismem, je neetická. Snaha vyvolávat xenofobní nálady vůči Němcům spojováním lidí, kteří se narodili dávno po válce, s hitlerovským nacismem, je také nepřijatelná. Vždyť v Německu jsou jakékoliv sympatie vůči nacismu trestným činem.

Útoků proti etnickým menšinám je v českém prostředí v poslední době stále více, ať jsou to útoky proti Romům nebo jiným národnostem. V takové situaci je neodpovědné a neetické vyvolávat xenofobní nálady umělým zneužíváním strašáků z minulosti jen proto, že někdo protestoval proti zkreslování informací. Štěpán Kotrba má pravdu, že máme k lidem přistupovat podle občanského, nikoliv etnického principu, jenže to právě Česká televize svým zkresleným zpravodajstvím porušila, takže je stížnost Petra Uhla zcela na místě.

Už titulek Kotrbova útoku "Sieg Heil, Herr Uhl", zveřejněného na Českých médiích, je neuvěřitelný a divím se, že server byl ochoten ten útok vydat. Slušná média by to neudělala.

0
Vytisknout
9029

Diskuse

Obsah vydání | 31. 5. 2012