Vypráskat všechny bičem a hnát je pracovat

9. 4. 2011 / Miloslav Štěrba

Často těmito slovy se lidé vyjadřují k politické situaci v naší zemi. Ani se jim nedivím, protože ti nejdůležitější, legislativci, si do svých nových a drahých chlívků natáhali dojné krávy, a ty, občane, je krm a starej se o ně.

Včera náhle prozřel premiér a prohlásil, že není možné mít ve vládě lidi spjaté s bezpečnostní agenturou. Proč na to nepřišel při sestavování vlády? Teď hřmí: Ať táhnou pánové John, Bárta, Dobeš....jenže zapomněl říct -bé- tj. s kým chtějí naši koaliční pohrobci vládnout a zejména plnit svá programová prohlášení -- dělat reformy. Pozvou KSČM? V případě hradního pána se to osvědčilo.

Také nás vedou jako idioty do příštích let, kdy zakrátko zjistíme, že přímá volba prezidenta nebude možná, protože se naši dojiči nedohodli, a tudíž si budou muset páni a dámy ze Senátu a Sněmovny opět ponechat tu horkou bramboru volby hlavy státu. Že o tuto práci stojí, je pochopitelné, nic významného totiž Senát nemá v programu práce.

Ještě národ nevstřebal ohromení z praxe na ministerstvu životního prostředí, z "hospodaření" fondů, které měly být přiřazeny k dalšímu dojnému dobytku pro vyživování hlavní politické strany, ještě se občané nevzpamatovali z "ozvučení předsednictví" v "nepatrné" částce půl miliardy, a opět tu slyšíme slova o navýšení zdravotních poplatků....na 200, na 100, žádná změna poplatku za recept, a důchody -- na ty už mladí nebudou mít nárok. Asi špatně pracují, na rozdíl od jejich rodičů a prarodičů, kteří důchod dostávají.

Co všechno je u nás nyní možné? Nestačíme evidovat zabíjení dětí, seniorů, dokonce vlastních rodičů, bezdomovců.... kolik jich máme? Zřejmě bychom nestačili spočítat zmizelé fabriky, cukrovary, mlékárny atd., protože mizí i ty pozůstalé, hoří u nás každý druhý den. A jak dlouho vystačíme s těmito požáry?

Máme ještě dost bičů?

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 8.4. 2011