Augiášovo velmi pozdní odpoledne

8. 4. 2011 / Karel Dolejší

"To vám teda řeknu, paní Vomáčková, to kino dneska nestojí za nic. Všecko na jedno brdo, všichni všude kradou, někteří lžou hůř, jiní líp, ale člověk stejně pomalu nerozezná veverku od knížecího ptáka."

"Ale neříkejte. Jsem slyšela, že prej ten - no - Švejžu - Švejno - Švejnar prej nastoupí už v dalším díle a všechno dá zas do richtiku."

"Co vás nemá. Tohle je moc moc těžká práce a von teda taky není žádnej Herkules. Navíc prej dost zapomíná text. Ještě nedávno mluvil skoro jako oranžovej demokrad, ale teď už dlouho mluví jako modrej."

"A starej Venca by to třeba zase na čas nevzal?"

"Kdepak. Nepamatujete, jak posledně prohlásil 'Zavřete oči, odcházím'?"

"Tak to už vážně nevím. Zápletku to má dočista nesmyslnou, vždycky nastoupí někdo novej, chvíli se tváří, že jako jo, ale nakonec řekne tu stejnou větu 'Berte úplatky, berte úplatky, nebo se z toho zblázníte!', promění se a musejí ho zase vystřídat."

"Prej se jim ale už zase hlásej tuny dalších, co se těší na diety a věří si, že to zvládnou..."

"Nevěřím. Z těch co vešli do toho strašidelnýho mlejna ještě žádnej čerty v kartách neobehrál. A co si budeme povídat, někteří to ani moc nezkoušeli."

"Že se tam jako šli schválně nechat změnit v dobytek, jen aby pak v chlívě přišli ke korytu?"

"A co jste myslela? Podívejte do kroniky. Kolikrát už se v hlavní roli vyměnili a skončilo to pokaždý na chlup stejně. Kdepak je asi ten Mistr Proper, co tohle vyčistí?"

"Máte recht. Víte co, přepněte to radši na fotbal."

"To je dobrej nápad. Už se na to nemůžu dívat, ze samýho vzteku jsem si včera koupila vidle..."

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 8.4. 2011