8394

Petr Ďoubalík

    15. 4. 2011 /

    15. 4. 2011 /

    14. 4. 2011 /

    11. 4. 2011 /

    7. 4. 2011 /

    22. 3. 2011 /

    21. 2. 2011 /

    18. 2. 2011 /

    7. 2. 2011 /

    28. 1. 2011 /

Mgr. Petr "Ďouba" Ďoubalík

Narodil jsem se krásného jarního rána roku 1960 v Pardubicích a dodnes toho nelituji. Byl bych moc rád, kdyby se prokázalo, že středem vesmíru je Kunětická hora (nebo já). V pohledu na lidi a svět se snažím neustrnout. První obecnější shrnutí a zhodnocení mých poznatků o životě chystám až na Silvestra 2060. Průběžně se však snažím svá zjištění sdělovat pomocí kreslených vtipů. Když se vám budou zdát vtipy hloupé, bude to asi tím, že máme na věc odlišný názor. To se stává. Věřím ale, že při podrobnějším rozboru bychom zjistili, že nic není tak černobílé, jak se zdá. Věřím také, že kdyby někdo založil politickou stranu S.O.S. (Strana Obyčejné Slušnosti) a dokázal dokonale prověřit zájemce o členství, mohl bych být členem a sešlo by se nás tam strašně moc. To je moje víra - že slušných lidí je neuvěřitelně mnoho a že je to velký zázrak.

Chtěl jsem být mistrem světa v orientačním běhu, ale našli se lepší. Podobně tak na běžkách, v maratonu, v horolezectví, paraglidingu, skialpinismu, horském kole...

Maturoval jsem na zeměměřické průmyslovce, ale volání sportu bylo silnější a tak jsem byl z těch šťastných, kteří absolvovali v letech 1979-85 FTVS UK. Sport a tělocvik pro mne není upažování povýš a poníž, dřepy a medaile, ale životní styl, fantastický doplněk života. Po vojně jsem dostal šanci spolupracovat s nejlepšími lidmi v oboru, když jsem byl učitelem na Tělovýchovné škole ČÚV ČSTV a metodicky jsem vedl lektorské týmy horolezeckého a orienťáckého svazu. Od r.1990 se mi splnil sen - začal jsem učit na FTVS UK. Nádherné roky!

Na fakultě jsem založil oddíl Survivalu a uspořádal první závod v "přírodním víceboji" (1993). Nazvali jsme ho Závod zkušených. Chtěl jsem, aby vyhráli ti, kteří jsou zkušení a umějí vše - ne nabušení specialisté na jednu disciplinu. To se dařilo a Závod zkušených býval velkým setkáním outdoorových sportovců až do r.1998 a těšil se zájmu médií (Nova Sportžurnál).

Kreslím obrázky, vtipy, hodně fotím. V r.1995 jsem sestavil publikaci Praha outdoorová a následně publikoval mnoho článků v outdoorových časopisech (Turista, Cykloturistika, Tomík, Skaut, Dobrodruh...). Několik let jsem testoval outdoorové vybavení pro MF Dnes. Podílel jsem se na aktualizacích turistických map a tvorbě prvních cykloprůvodců (SHOCart). Ilustroval jsem několik knih (Portál, Vyšehrad, EYES).

Od 13 let jsem si sčítal naběhané kilometry. Když se součet blížil obvodu zeměkoule, přišel úraz nohy, dvě operace a předpověď lékařů, že už nikdy nepoběžím. Trvalo dva roky, než jsem začal chodit. Další tři, než jsem se znovu rozběhl. 14. 3. 2004 jsem dokončil první oběh země a vydal se na druhý. Pajdám, ale podobá se to běhu. Imbarána! (vysvětlení tohoto výkřiku přesahuje možnosti krátkého sdělení, odkazuji na mou "bibli", knihu Karpatské hry - M. Nevrlý)

Od r. 1997 jsem OSVČ. Nikdy jsem nebyl členem politické strany. Toužím být členem S.O.S.

webové stránky: www.douba.cz