Poslanec Státní dumy: 20 % ruského obyvatelstva je třeba "zničit"

24. 10. 2023

čas čtení 1 minuta
Část ruského obyvatelstva, která nepodporuje prezidenta Vladimira Putina, by měla být izolována nebo zničena, řekl poslanec Státní dumy Andrej Guruljov ve vysílání televizního kanálu Rossija-1.

Podle představy Guruljova, člena Jednotného Ruska a člena obranného výboru dolní komory, by asi 20 % ruských občanů mohlo být předmětem "zničení". To je zhruba 29 milionů lidí, podle Rosstatu, který odhaduje populaci země na 146,4 milionu.

V tuto chvíli společnost "důvěřuje prezidentovi z 80 %", řekl Guruljov ve vysílání pořadu propagandisty Vladimira Solovjova. "To je úroveň soudržnosti, kterou dnes máme," řekl.

"A já bych si přál, aby v této naší společnosti... aby se všechna ta hniloba, která zůstává, musela být, když ne izolovaná, tak alespoň nějak zničená," řekl Guruljov.

Vyjádřil také přesvědčení, že Putin, který vládne Rusku nejdéle od dob Josifa Stalina, vyhraje nadcházející prezidentské volby v březnu 2024. "Vím jistě, že vyhraje v hlavním městě. Takže jsem si ani ve snu nedokázal představit všechny ty nesmysly, což jsou macronové, bidenové a všichni ti scholzové a tak dále a tak dále," řekl poslanec.

Celý článek v ruštině: ZDE

1
Vytisknout
1991

Diskuse

Obsah vydání | 26. 10. 2023