7. 8. 2003
RSS backend
PDA verze
Čtěte Britské listy speciálně upravené pro vaše mobilní telefony a PDA
Reklama
Reklama
Celé vydání
Archiv vydání
Jiné zprávy
Zprávy, o kterých se v Česku mnoho nedovíte. Zprávy ze světa, který není jiný. Zprávy, které ale jiné jsou.
připravuje Štěpán Kotrba
Resources in English on Czech film, literature and politics
Rozšířené vyhledávání Google
  Hledej na WWW
  na www.blisty.cz
  na www.britskelisty.cz

zpravodajství Google






Rozšířené vyhledávání Google



Ekonomická krize
Ropný šok
Encyclopaedia Britannica


Reklama
Britské listy využívají
mediálního monitoru
Newton IT
překladače a slovníky
EUROTRAN 2006
WORDMASTER 2006
SLOVO - Politicko spoločenský týždenník
Politicky nekorektní karikatury Michaela Marčáka
Siromacha - román na pokračování
Původní archiv

Autoři

Vzkaz redakci

OSBL
Tiráž

Britské listy

http://www.blisty.cz/
ISSN 1213-1792

Šéfredaktor:

Jan Čulík

Redaktor:

Karel Dolejší

Správa:

Michal Panoch, Jan Panoch

Grafický návrh:

Štěpán Kotrba

ISSN 1213-1792
deník o všem, o čem se v České republice příliš nemluví
7. 8. 2003
Peltrámova komunikace s ministrem Šimonovským, kterou Britské listy představily ve středu, navazuje na dosud utajenou koncepci elektronického mýtného, vypracovanou pro Státní fond dopravní infrastruktury za 2 miliony Kč týmem rektora Školy mezinárodních a veřejných vztahů Antonína Peltráma a jeho ženy Květoslavy Kořínkové. SFDI o přidělení zakázky na vypracování studie tomuto týmu rozhodl v prosinci 2002. Náklady na pořízení systému elektronického mýtného ale mají být podle studie 2 miliardy, nikoliv 100 milionů, jak bylo uvedeno v e-mailu ministrovi Šimonovskému.
Sloupek

Po včerejším zasedání české vlády to vypadá, že ještě nedávno v tuzemsku mocné mediální téma šikanování novinářů za jejich údajné pomluvy už asi nikoho moc nezajímá. Právě ta česká média totiž pro veřejnosti zcela zatajila ten bod svrchu řečeného vládního zasedání, v němž vláda vpravdě "stylově" odsouhlasila návrh několika parlamentních poslanců "napříč politickými stranami" na zrušení trestného činu pomluvy a (slovního) útoku na státní orgán - v BL ZDE. Ani rozhlas a ani žádná televize tak závažnému vládnímu rozhodnutí ve svých hlavních zpravodajských relacích nevěnovaly sebemenší pozornost - konkrétnější informace v této věci Britským listům poskytl jen vládní tiskový odbor.

Ono ale i to vládní rozhodnutí má v sobě cosi jakoby zcela nezáživného. Poněvadž k němu ministři vůbec nediskutovali a jen rozhodli, že se samotným návrhem prostě nebudou zabývat. Což dle čl. 44 odst. 2 české ústavy znamená, že když se k němu do třiceti dnů nevyjádřili, tedy se k němu vyjádřili kladně. Tímto "stylovým" obloučkem se tedy návrh vrací do českého Parlamentu, která se jím bude zabývat už v samotném zákonodárném procesu.

Tak se jen potvrdilo, že někdy je opravdu lepší raději nemluvit vůbec. Nemohli by se tedy čeští politici (zejména někteří) a další pohříchu zcela zbyteční žvanilové tuto zásadou řídit mnohem častěji? Pak by jistě ubylo i těch "pomluv" nebo "útoků na státní orgán" a zákonodárci by se zajisté rádi věnovali obecně prospěšnější činnosti.

7. 8. 2003
Ve včerejších vydání jsme psali o tom ZDE, že je v ČR zjevně zvykem, když někdo odchází ze zaměstnání, mu nevyplatit vydělaný plat - toho člověka už nepotřebuji, tak proč ho neokrást. Ptali jsme se čtenářů, zda s tím mají zkušenosti. Přišla celá řada reakcí, z nichž vyjímáme:
7. 8. 2003

Když pominu obrovskou renesanci švarc systému v tomto státě (velké a renomované podniky nevyjímaje), chování řetězců ke svým zaměstnancům - spíše novodobým otrokům - dodávaných tzv. personálními agenturami, vyplácení minimálních mezd a doplatků načerno do kapsy, musím zmínit i další odporný jev., míní Jan Prokeš.

Zaměstnavatel (majitel firmy), vás příjme do pracovního poměru za dohodnutou mzdu. Určí vám však 3 měsíční zkušební dobu, po kterou vám vyplácí jen část tohoto platu s odůvodněním, že si vás potřebuje prověřit. Zaměstnanec dře jako mezek, aby si místo udržel.

Těsně před vypršením výpovědní lhůty je mu zaměstnavatelem oznámeno, že jeho pracovní poměr je nucen ukončit a dle platného zákoníku práce vám ani nezaplatí žádné odstupné. Prostě vás tři měsíce okrádá. Po vás si - díky poměrně vysoké nezaměstnanosti - najde automaticky další oběť.

Chránit zaměstnance mohou odbory, ale to se netýká tisíců lidí v malých firmách. Zde má stát povinnost ochránit své občany a to nejlépe změněnými pravidly pracovně právních vztahů v novele Zákoníku práce, která bude reagovat na výše zmíněné trendy.

6. 8. 2003
V právně nepevném českém státě existuje pozoruhodně sprostá praxe, jak zaměstnavatelé okrádají své zaměstnance. Shodou okolností jsme to v úterý zaznamenali rovnou ze dvou nezávislých zdrojů. O co jde?
7. 8. 2003
S příchodem raného kapitalismu do českých zemí na počátku devadesátých let došlo k významným změnám ve společnosti, přičemž jen některé z nich lze při dobré vůli označit za pozitivní. Většina dopadů na zaměstnance, kteří jsou nuceni chodit "na panské" má však negativní dopad.

Posílám příspěvek, který však nemohu podepsat vlastním jménem, byl bych nejspíš ze zaměstnání vyhozen, protože píšu o vlastním úřadu, poznamenává autor.

6. 8. 2003
Ohledně hlučné restaurace "La Bodeguita Del Medio" v Kaprově ulici č. 5 na Starém Městě, která do jedné hodiny v noci vyhrává ryčnou hudbu, dostala moje matka od Hygienické stanice hlavního města Prahy tento dopis. Vyplývá z něho, že se proti neomaleným restauratérům snad - dá něco podniknout. Ukazuje se totiž, že už v květnu 2003 Hygienická stanice hl. m. Prahy restauraci zakázala provozování hudebních produkcí:
7. 8. 2003
Můj dědeček mi kladl na srdce, že vše co je zadarmo, je podezřelé. Asociace public relations agentur chce zdarma kultivovat vlastní předmět své činnosti nad rámec jakýchsi povinností. Škoda jen, že oba autoři reakce na článek Štěpána Kotrby Dekonspirovaná nezávislost nevyjmenovali ty "povinnosti".
6. 8. 2003

Před odjezdem z České republiky se mi nashromáždily v kapse drobné za 200 Kč. Vydal jsem se s nimi na poslední chvíli přes ulici, na poštu v Praze 1, Kaprově ulici a u přepážky Poštovní spořitelny (!) jsem požádal, aby měl těch několik deseti, dvaceti a pětikorun vyměnili za papírovou bankovku. Odpověď zněla: "Peníze nevyměňujeme, od toho je Postservis v Jindřišské ulici."

Představa, že se potáhnu s pár desetikorunami do Jindřišské, mi připadala absurdní, tak jsem se dost nevěřícně zeptal úřednice, zda to myslí vážně. Myslela.

Vzal jsem tedy své drobné a zašel do obchodu s potravinami naproti této poště. Dvěstěkorunovou bankovku mi tam za drobné dali okamžitě. Vrátil jsem se s ní na poštu k příslušné přepážce a zeptal jsem se paní úřednice, jestli jí není trapně.

Nebylo.

Další pozoruhodná zkušenost s kapitalismem, který zešílel.

7. 8. 2003
Jindra Vavruška
Myslel jsem, ze k tehle veci uz vam nebudu psat, protoze co dela posta se zasilkami je vseobecne zname, ale Ceska posta prekonala v minulem mesici veskere rekordy. Jenom pripominam, ze v mem postovnim obvode je dosti bezne, ze adresat nedostane doporucenou zasilku (vcetne te s dorucenkou!) a dokonce ani tzv. Oznameni o ulozeni zasilky. Takze nebohy adresat ani netusi, ze nejakou zasilku dostal, coz u zasilek od soudu nebo financnich uradu muze mit fatalni nasledky, jak kazdy vi.
7. 8. 2003

Často řeším, jak dostat urgentně nějakou spěšnou zásilku po republice, aniž bych tam musel fyzicky.

6. 8. 2003
Zatím nebyly oficiálně prezentovány výsledné dokumenty ke změně vládní Koncepce přechodu na digitální vysílání v ČR (Koncepce), neboť zřejmě ještě stále probíhá připomínkové řízení k pracovním návrhům (tzn. že není zveřejněno ani oficiální stanovisko např. RRTV).
7. 8. 2003

K textu Česká digitální média VII, ZDE: 7.8. aktuálně z Ministerstva informatiky ČR:

Pokud dojde k dohodě zúčastněných úřadů (pozn.ZD :MI,MK,ČTÚ a RRTV), měl by být ucelený materiál k dispozici koncem srpna. Potom teprve má smysl jej zveřejnit k diskusi odborné veřejnosti, s čímž se samozřejmě počítá. Termín pro předložení do vlády nebude možné dodržet (pozn.ZD:31.8.03). Důvodem je jednak složitost a dalekosáhlost problematiky, na kterou mají zúčastněné resorty a úřady řadu odlišných pohledů a priorit a obtížně se hledá společné řešení. Pro řešení dané problematiky je rovněž zásadní stanovisko RRTV, která byla nově ustavena nedávno a proto nemohla své stanovisko poskytnout dříve.

P.S. Jinými slovy - až bude uvnitř státních institucí dohodnut výsledek, půjde to do vlády a po schválení Základního dokumentu k digitalizaci se bude veřejně diskutovat!?....Hezký den

6. 8. 2003
Je politováníhodné, že zahraniční nadnárodní firmy v 90. letech velmi rychle přišly na to, že česká zaměstnanecká legislativa je děravá a že odbory v zemi jsou velmi slabé na to, aby se zaměstnanců důrazným způsobem zastaly. Proto se mnohé tyto firmy chovají jako ve třetím světě a o zaměstnanecké etice snad v životě neslyšely. Vědí, že mnoho Čechů raději bude mlčet a dělat svou práci za nepříznivých podmínek a za nízké platy, protože se na jejich stranu nemá kdo postavit.

Do podobné situace, ve které se ocitl Jan Čulík při své cestě vlakem z Uherského Hradiště do Prahy ZDE, se jistě dostávají tisíce cestujících druhé vlakové třídy v České republice každý den.

Tento článek vyšel ve středečním vydání nedopatřením bez posledních dvou odstavců, takže se ztratila pointa, autorce se omlouváme.

7. 8. 2003
Čtenářské reakce na tento článek Jana Čulíka. Odpověď Jana Čulíka je ZDE
7. 8. 2003
Podle někdejšího usnesení vlády Václava Klause se pouze na dva železniční koridory mělo vynaložit celkem 49 miliard korun. Vláda Miloše Zemana pak rozpočet zvedla na 73 miliard. NKÚ však už v roce 2001 dospěl k závěru, že skutečné náklady přesáhnou osmdesát miliard korun.

píše čtenář Petr Říha z Hradce Králové a polemizuje s článkem Zdeňka Borovičky...

7. 8. 2003
Jen stručnou poznámku k celé řadě těch čtenářů ZDE, kteří v reakci na mé články, srovnávající perfektní německý rychlík, jedoucí z Prahy do Hamburku, s děsivým českým rychlíkem, jedoucím z Uherského Hradiště do Prahy, poukazují na to, že německý vlak je přece daleko dražší než ty špinavé a pomalé české, a vůbec, "srovnávám nesrovnatelné". Nejsou však tyto argumenty, s prominutím, trochu zmatené?
7. 8. 2003
Nebyl jsem na tolik diskutovaném srazu vyznavačů techna, ale z toho, co jsem si přečetl se nejedná o zrovna bohulibou akci, která je možná konána za benevolence úřadů, protože asi slouží k podchycování "netolerované" kriminality, která prorůstá nerespektování některých stupidních zákazů platných v této zemi (jako za "blahých" časů totality).
7. 8. 2003
Devalvace slova, jak obsahu, tak i formy je dnes běžnou záležitostí. Je to dáno povrchností, druhem myšlení. Řeč je podobná slinám, jaké mladí muži vyplivují někde kolem lavičky v parku. Parta kluků dovede poplivat okolí lavičky jako nic, jakoby samoúčelně ejakulovali. Jiní pak vyplivuji nahodilé myšlenky, které přicházejí samy, nebo jako reakce na slova druhých a nepodrobují je žádné vnitřní cenzuře, neboť spolu s mnohými podlehli názoru, že myšlenka a slovo je bez hlubšího významu, zatímco podstatný je skutek, čin, nebo spíš jen to, co pro mě učiní ti druzí. Souvisí to zřejmě s všeobecnou devalvací slova, s povahou doby.
To není červená karta, to je jen stranický hlasovací lístek v rukou ex-ministra Peltráma...
6. 8. 2003
E-mail lidoveckému ministru dopravy Šimonovskému, který mají v rukou Britské listy, je dokonalou ukázkou vysokého lobbingu. Ukázku, jak se to dělá, aby přesně vytipovaná a "spřátelená" firma zvítězila "čistě" a "bezúplatně" v tendru na výnosnou státní zakázku za 100 000 000 Kč, předvedl odborník na slovo vzatý - bývalý ministr dopravy za ČSSD, Doc. Ing. Antonín Peltrám CSc.

Stačí jen nastavit podmínky tak, aby zlatá rybka musela uvíznout v síti u toho správného rybáře. "Koaliční" výměna vnitrostranických strategických informací o personálních otázkách je pak dokonalou demonstrací vztahů, které panují nyní uvnitř sociální demokracie. Není křesťanským symbolem už dva tisíce let právě mlčenlivá ryba?

6. 8. 2003
Při pohledu zevnitř -- tedy zevnitř hranic České republiky -- se zdá, že česká kinematografie zažívá stále svá slavná léta, vzkvétá a v zahraničí se nemluví o ničem jiném než o ní. Za vzor se dává nejen oskarový Kolja, ale i různé úspěchy jiných filmů na menších -- méně známých či skoro neznámých -- festivalech po celém světě.
7. 8. 2003
Aby bylo jasno předem, nejsem ani lidovec, ba ani katolík, takže "zběsilý útok" pana Žáka ZDE (s použitím autorova slovníku) na papeže a katolickou církev se mě nedotýká nijak osobně. Co se mě však dotýká, je styl jako vystřižený z Rudého práva z dob nejhlubšího rudého temna.
4. 8. 2003

Finanční příspěvek na provoz Britských listů vás nic nemusí stát - Finanční dary Občanskému sdružení Britské listy jsou odečitatelné ze základu daně z příjmu. Vydáváme k tomu na požádání písemné potvrzení.

V červenci 2003 obdrželo Občanské sdružení Britské listy od čtenářských sponzorů celkem 7260,00 Kč. Děkujeme všem, kteří podporují provoz Britských listů finančními dary.

Apelujeme na všechny čtenáře, aby si na provoz BL finančně přispěli. S minimálním rozpočtem je velmi obtížné udržet veřejnoprávní službu Britských listů. Všichni spolupracovníci BL pracují pro časopis zadarmo, mnozí s podstatným nasazením, po své normální práci.

Financujte si k vlastnímu prospěchu kritický a nezávislý deník.

Redakční výběr nejzajímavějších článků z poslední doby RSS 2.0      Historie >
7. 8. 2003 Úřady, raný kapitalismus a ti bývalí Václav  Prochor
7. 8. 2003 Německý průmysl potřebuje expandovat a Česká republika má být tou dojnou krávou? Štěpán  Kotrba
7. 8. 2003 Jak se v ČR kradou platy - reakce čtenářů   
7. 8. 2003 O svobodu slova česká média už zřejmě nemají zájem Karel  Mašita
7. 8. 2003 Jak stát nechrání zaměstnance   
6. 8. 2003 Vyberte předsedu Nejvyššího kontrolního úřadu bez politikaření Bohdan  Dvořák
6. 8. 2003 CzechTek budil lidi na ploše 615 km2 Jaromír  Zlámal
6. 8. 2003 Krize české kinematografie? Jan  Lipšanský
6. 8. 2003 Nebát se - a nejde zdaleka jen o vlaky Ilona  Bílková
6. 8. 2003 Jak se v ČR kradou platy Jan  Čulík

Hon na svobodu slova RSS 2.0      Historie >
7. 8. 2003 O svobodu slova česká média už zřejmě nemají zájem Karel  Mašita
9. 7. 2003 České soudy kriminalizují i názory vyslovené na internetových diskusních fórech   
5. 7. 2003 Pomluva už nemá být trestným činem Karel  Mašita
26. 6. 2003 PNS ovládá distribuci tisku ze 75 procent. Je to už monopol ?   
20. 6. 2003 Ďábelská iridologie Štěpán  Kotrba
19. 6. 2003 Monopol je nebo není monopolem?   
13. 6. 2003 Další hrátky v ČR s verbálními trestnými činy Jan  Čulík
12. 6. 2003 Konec legrace i demokracie:
policie Bobošíkovou vyšetřuje stále!
Štěpán  Kotrba
9. 6. 2003 Postihy novinářů: již neheroldovat, lébrž nutno konat Karel  Mašita
6. 6. 2003 Bobošíková už snad může být klidná, Válová ještě nikoliv Štěpán  Kotrba

Narušování občanského soužití RSS 2.0      Historie >
7. 8. 2003 Hlučné akce Ondřej  Prokopius
6. 8. 2003 CzechTek budil lidi na ploše 615 km2 Jaromír  Zlámal
6. 8. 2003 Nelze omlouvat, když někdo obtěžuje lidi hlukem   
6. 8. 2003 Proti hlučné restauraci lze zasáhnout - snad Jan  Čulík
5. 8. 2003 V dnešní postmoderní společnosti neexistuje v ČR konformita Jan  Maršák
5. 8. 2003 CzechTek: organizátoři by měli být popohnáni k plné odpovědnosti Jan  Krejčí
5. 8. 2003 Když se ruší cesty Marie  Lipoldová
4. 8. 2003 CzechTek, rozhořčení měšťáci a spravedlnost pro všechny Štěpán  Kotrba
4. 8. 2003 "Bloodymindedness"? Jan  Čulík
4. 8. 2003 Propastná hysterie davu Karel  Mašita

DIY, tekno a CzechTek RSS 2.0      Historie >
7. 8. 2003 Hlučné akce Ondřej  Prokopius
6. 8. 2003 CzechTek budil lidi na ploše 615 km2 Jaromír  Zlámal
6. 8. 2003 Nelze omlouvat, když někdo obtěžuje lidi hlukem   
5. 8. 2003 V dnešní postmoderní společnosti neexistuje v ČR konformita Jan  Maršák
5. 8. 2003 CzechTek: organizátoři by měli být popohnáni k plné odpovědnosti Jan  Krejčí
4. 8. 2003 CzechTek, rozhořčení měšťáci a spravedlnost pro všechny Štěpán  Kotrba
4. 8. 2003 "Bloodymindedness"? Jan  Čulík
4. 8. 2003 Propastná hysterie davu Karel  Mašita
4. 8. 2003 Pořadatelé CzechTeku v on-line rozhovoru Britských listů   
31. 7. 2003 CzechTek 03: One Tribe, One Vibe Jan "RaveBoy" Němec

BBC, Alastair Campbell, Saddám Husajn a "45 minutová hrozba" z Iráku RSS 2.0      Historie >
6. 8. 2003 Jak zemřel dr. Kelly? Tomáš  Krček
5. 8. 2003 Jak smrt Davida Kellyho zaujala zahraniční média   
5. 8. 2003 Důvěra v BBC poklesla   
4. 8. 2003 Andrew Gilligan: "Nikdy jsem svou verzi události nepozměnil"   
3. 8. 2003 Šéf britské rozvědky odchází po rozkolu kvůli Iráku   
31. 7. 2003 CIA varovala britskou vládu, aby neužívala tvrzení o 45 minutách   
30. 7. 2003 Konec novinářství v Čechách? Jan  Čulík
30. 7. 2003 Tony Blair se vyhnul otázkám ohledně Davida Kellyho   
29. 7. 2003 Britská vláda bere zpět hrozby proti BBC   
28. 7. 2003 Gavyn Davies: "Blairovo zastrašování zničí BBC"   

Útok na USA, Afghánistán, Irák RSS 2.0      Historie >
3. 8. 2003 Šéf britské rozvědky odchází po rozkolu kvůli Iráku   
30. 7. 2003 Spojené státy jsou nyní náboženství   
29. 7. 2003 Saddám Husajn "truchlí po svých synech"   
24. 7. 2003 Amnesty International obvinila americkou armádu, že v Iráku porušuje lidská práva   
24. 7. 2003 USA vydaly fotografie mrtvých synů Saddáma Husajna   
22. 7. 2003 Británie: kontroverze o Iráku vedly k poklesu popularity labouristů i Tonyho Blaira   
15. 7. 2003 Saddám Husajn se "skrývá u Bagdádu"   
14. 7. 2003 Co dál v Iráku a po Iráku? Petr  Kužvart
12. 7. 2003 Vinu za falešnou zprávu o irácké koupi uranu na sebe vzal šéf CIA   
11. 7. 2003 Bílý dům "lhal ohledně hrozby od Saddáma Husajna"   

Americká strategie národní bezpečnosti RSS 2.0      Historie >
13. 6. 2003 Rumsfeld kritizoval belgické soudy   
2. 6. 2003 Paranoja Radovan  Geist
15. 5. 2003 Ropa a stratégia: K politickej ekonómii ohlásenej vojny Michael  Ehrke
12. 5. 2003 O motivaci útoku na Irák   
30. 4. 2003 Vyslanci virtuální reality v Iráku Mojmír  Babáček
30. 4. 2003 Konec NATO právě začal - začala vznikat evropská armáda Štěpán  Kotrba
25. 4. 2003 Válka v Iráku skončila - proboha, zapomeňte! Petr  Baubín, Štěpán Kotrba
4. 4. 2003 Jsou britští vojáci "civilizovanější" než Američané?   
28. 3. 2003 Ropa je príčinou, ekológia alternatívou Martin  Nevada

Česká literatura RSS 2.0      Historie >
11. 7. 2003 Jungmannovy Hudlice 230 let od narození slavného rodáka Jaroslava  Čajová
7. 7. 2003 Prague Spring - Kunderova Nesnesitelná lehkost bytí Petr  Fiala
27. 6. 2003 Wow, Viewegh! Petr  Fiala
18. 6. 2003 Dousková je červená knihovna Jiří  Škuba
17. 6. 2003 Maminka Irena  Dousková
17. 6. 2003 Mother Irena  Dousková
17. 6. 2003 Ještě jednou Irena Dousková Jan  Čulík
16. 6. 2003 O tom, jak život uplývá mezi prsty Jan  Čulík
16. 6. 2003 Doktor Kott přemítá Irena  Dousková
13. 6. 2003 Šlendrián v BL je snad horší než SARS Petr  Fiala

Evropská unie RSS 2.0      Historie >
3. 7. 2003 Co psal Toni Negri před rokem:
Obnova italské levice mimo rámec sociáldemokratismu
Toni  Negri
30. 6. 2003 EU vs. Rakousko-Uhersko Petr  Homoláč
30. 6. 2003 Pozadu o 38 rokov? Andrej  Sablič
25. 6. 2003 Evropská ústava: smlouva, která ukrývá občany Josef  Brož
25. 6. 2003 Optimistická "řecká" ozvěna a její možná falešná echa Miloš  Dokulil
25. 6. 2003 Koniec polstoročného manželstva Radovan  Geist
19. 6. 2003 EKONOMICKÁ STUDIE: Snížení daně z příjmu právnických osob a podpora investování Miloš  Pick
18. 6. 2003 Vyšetřuje se chybějící milion euro   
16. 6. 2003 Češi schválili vstup do EU   
16. 6. 2003 Občanství vyžaduje aktivní participaci - aneb nejsme ovce Štěpán  Kotrba

Letní filmová škola, Uherské Hradiště RSS 2.0      Historie >
5. 8. 2003 LFŠ závěrem: Letošní Filmovka ve srovnání s loňskou Jan  Čulík
4. 8. 2003 Letní filmová škola: Lesní chodci a Nevěrné hry Jan  Čulík
1. 8. 2003 Letní filmová škola: natáčejí teď čeští dokumentaristé hlavně filmy "o samorostech"? Jan  Čulík
31. 7. 2003 Letní filmová škola: Remundová velmi příjemně překvapila Jan  Čulík
25. 7. 2003 ČT "mediálním partnerem" Letní filmové školy v Uherském Hradišti   
5. 8. 2002 Naposledy z Uherského Hradiště: zamyšlení nad českými filmy Jan  Čulík
2. 8. 2002 Z Uherského Hradiště: Formanův Amadeus - stále je to výjimečné, vynikající dílo Jan  Čulík
1. 8. 2002 Uherské Hradiště: Liehmovy Ostře sledované filmy a diskuse kolem nich Jan  Čulík
31. 7. 2002 Organizace Letní filmové školy v Uherském Hradišti se stává chaotičtější Jan  Čulík
29. 7. 2002 Letní filmová škola: většinou vynikající filmy, trochu chaotická organizace Jan  Čulík

Sdělovací prostředky RSS 2.0      Historie >
29. 7. 2003 Memento 18
O čem to svědčí?
Miloš  Dokulil
21. 7. 2003 Jak se státi pro některé novináře "renomovaným" "expertem" Štěpán  Kotrba
17. 7. 2003 Jak chci rozvíjet Českou televizi Jiří  Janeček
17. 7. 2003 Pro vedení ČT inspirace z Tolkiena Jiří  Janeček
16. 7. 2003 Stane se ČRo 6 stejně promarněnou šancí, jakou bylo "Rádio Svobodná Evropa"? Jan  Čulík
11. 7. 2003 Reportéři ČT a bezradnost nad jazykem Jan  Čulík
9. 7. 2003 Jiří Janeček zpřesňuje svůj životopis Jiří  Janeček
7. 7. 2003 O nevyjasněných místech v životopise Jiřího Janečka Jaroslav  Sever
3. 7. 2003 Dotaz do České televize Jan  Čulík
3. 7. 2003 Odpověď z ČT