Mediální frakce ODS - Echo24 - jako chráněná dílna blbosti

Ohrožovat demokracii mohou jen ti správní

28. 7. 2017 / Stanislav Biler

čas čtení 2 minuty
To si takhle založíte blog, jehož alfou a omegou je boj proti Babišovi, protože ohrožuje demokracii atd. OK. Současně jedete konzervativní pravicovou agitku a vezete se na vlně proti Bruselu. Jasně, to tady dělá kde kdo. Do toho se stane, že pravicová konzervativní strana začne v Polsku demontovat právní stát. Jejda. Tak začnete psát, že je to v poho (Weiss), pokud s tím někdo nesouhlasí, tak sleduje nějaké své divné zájmy (Kaiser), pokud se vás někdo zeptá, zda tedy představitelé české justice nechápou, co se děje (viz jejich společné prohlášení), tak řeknete že jo, že prostě neví a vůbec jsou všichni hysteričtí (Balšínek, šéfredaktor). To už je zcela regulérní šílenství, píše ke kvalitě obsahu mediálního projektu Echo24 na Facebooku Stanislav Biler a s roztomilou velkorysostí ke zjevné tuposti pokračuje...

Babiš otevřeně říká, že chce český systém demontovat (např. zrušení Senátu, zrušení obecních zastupitelstev, ...), to samozřejmě kluky z Echa znepokojuje, protože je to hrozný. Takový věci ale nejsou hrozný v případě, že je dělá pravicová konzervativní vláda bojující proti Bruselu v sousední zemi, taková motivace pro dělání téhož/něčeho podobného je naprosto legitimní. Prezident České republiky texty nadšeně sdílí skrze svou mluvící opici. 

Do toho se “hlavní analytik” jednoho týdeníku zamýšlí, že je to prostě složitý, každý má trochu pravdu, ta je samozřejmě někde uprostřed a podstatný je nebýt hysterický.
 
Bavíme se o zemi, kde se vládnoucí strana rozhodla, že zlikviduje justici, že vyhodí z funkce všechny soudce Nejvyššího soudu a dosadí si své vlastní, protože ti stávající prý nehájí zájmy lidu, tedy strany. 

Díky klukům z Echa víme, jak jednoduchá musela být celá naše normalizace. Vždy se najdou oni mýtičtí užiteční idioti, kteří obhájí naprosto cokoli. 

Není to tak, že bych zrovna včera zjistil, že je celý Echo bláznivý blog, to je zjevný od začátku. Fascinuje mě neschopnost rozeznat podstatné věci od nepodstatných. Možná je to samozřejmě tím, že jsou autoři úplní blbci, což je určitý motiv, který mě napadá u více věcí - a samozřejmě na to mají právo. Možná jen řeší, že by nějaký státní převrat být měl, ale důležité je, kdo ho udělá, a zda ho udělá zprava a se správnými úmysly. Nevím, možná platí obojí. První část jistě.
 
(Su samozřejmě rád, že se to jejich prezident chystá [částečně] vetovat, a pak že nemá cenu chodit do ulic a demonstrovat …)

0
Vytisknout
11549

Diskuse

Obsah vydání | 1. 8. 2017