Děsivé záběry vraždění v Aleppu koncem loňského roku - OSN dnes odsoudila hrůzné válečné zločiny z těch týdnů

2. 3. 2017

čas čtení 1 minuta


Vysvětlete mi něco, poznamenává Jan Čulík. Záběry týkající se utrpení či pronásledování cizinců získávají na mezinárodních serverech, jakou jsou Channel Four News, okamžitě obrovskou sledovanost. Níže uvedenou děsivou reportáž zhlédlo od středeční večer na Facebooku Channel Four News téměř půl milionu lidí. V ČR to nikoho nezajímá. Proč? Přesto musíme zpřístupňovat civilizovaný mezinárodní diskurs do českého prostředí, to se nedá nic dělat. Na základní lidské hodnoty nemůžeme rezignovat.

V listopadu a v prosinci 2016, kdy byl svět posedlý volebním vítězstvím Donalda Trumpa a situace v Sýrii se ztratila z televizního zpravodajství, došlo při útocích Ruska a prezidenta Asada na východní Aleppo k nejhrůznějším masakrům, jak dokumentují tyto dosud nezveřejněné hrůzné exkluzivní záběry filmařky Waad al Kateab, které včera přineslo zpravodajství Channel Four News jako dokumentaci k nynějšímu verdiktu komise OSN pro Sýrii:

Komise OSN pro Sýrii odsoudila nucenou evakuaci obyvatel východního Aleppa jako válečný zločin, stejně jako tvrdé bombardování ruskými i Asadovými stihačkami, používání protibunkrových bomb proti civilistům, bombardování nemocnic a použití chemických zbraní, konkrétně chlóru proti civilistům (jak to zaznamenává výše uvedený film zpravodajství Channel Four News.

Komise OSN odsoudila i činy protiasadovské opozice, zejména nezacílené střílení do západního Aleppa jako válečné zločiny - ovšem míra válečných zločinů, které mohla páchat protiasadovská opozice a Rusko a Asadova armáda, vybavená vrtulníky a stihačkami, je nesrovnatelná.

Viníci však zřejmě nikdy nebudou pohnáni před soud. Rusko a Čína to už v OSN vetovaly.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
6086

Diskuse

Obsah vydání | 6. 3. 2017