Ruský policista: Laboratoře "vyrábějí drogy, které mají vyvolat barevnou revoluci"

21. 4. 2015

čas čtení 1 minuta

Viktor Ivanov, ředitel ruské protidrogové policie, prohlásil, že podle služby FKSN laboratoře umístěné v nejmenované lokalitě vyrábějí drogy, které mají vyvolat "barevné revoluce".

Termín se v Rusku vztahuje zejména na ukrajinskou "Oranžovou revoluci" a gruzínskou "Revoluci růží". K oběma došlo v poslední dekádě.

Podle Ivanova se vloni jeho úřad setkal s "dobře známou" drogou spojenou s "novou fluorochemickou radikálovou skupinou", která je nástrojem "chemické války" a "způsobila epidemii úmrtí".

Určitá "vědecká centra", tvrdí Ivanov, pracují na využití těchto látek v "barevných revolucích", vysvětlil ředitel na setkání protinarkotických agentur Šanghajské organizace pro spolupráci.

V minulosti se údajně drogově závislí měli účastnit protestů na ukrajinském majdanu a "totalitární sekty byly nabuzeny metadonem".

Syntetická droga spice vedla v Rusku k nejméně 40 úmrtím a 2 000 otrav. V únoru ruští představitelé drogu zakázali a dali službě příkaz vytvořit nový registr potenciálně nebezpečných psychotropních látek.

Podrobnosti v ruštině: ZDE

0
Vytisknout
10143

Diskuse

Obsah vydání | 23. 4. 2015