Dopis příteli (z aktivního disentu) o zprávě BIS

28. 10. 2014 / Miroslav Polreich

čas čtení 2 minuty

Přeji pěkné mrazivé ráno. I když mráz tentokráte přichází z BISu. Přečetl jsem si hned po ránu v Britských listech výroční zprávu BIS. A je to síla. Věcně se k ni snad ani nedá vyjádřit natož hodnotit. Pokud alespoň trochu věřím v pozitivní prvky americké společnosti a já jsem dosti naivní a tak tu víru mám, pak je to zpráva jednoznačně antiamerická. Ti totiž potřebují skutečné partnery a ne připoťouchlé sluhy. Kdysi jsem sám i do Britských listů napsal článek "Nebezpečný národní bezpečnostní úřad" do kterého jsem BIS samozřejmě zahrnul. A oni si jedou v té bolševizaci dál.

Kde jsou ty doby, kdy jsem si pozval šéfa americké ambasády v Praze, aby vysvětlil nehorázné aktivity CIA proti našemu novému porevolučnímu režimu (verbovali hromadně rozvědčíky minulé zpravodajské služby, které my jsme stahovali domů) a on druhý den přivedl na MZV pražského rezidenta CIA, kterého představil, on se mně omluvil, podal zprávu o jednotlivých případech a ujistil, že s touto praxi končí. Jednal přímo a myslím s důvěrou.

Nu nic, ale chystáte se, jak jste mě napsal na Pražskou bezpečnostní konferenci a tak si prosím o ni v této zprávě přečtěte (část 2.3. kontrarozvědná činnost). Tu silně "proruskou" linii tam tehdy vedl, jak si dobře vzpomínám, německý generál, velvyslanec SRN při NATO. Tak nevím, jestli seberu odvahu tam opět přijít, abych se této "kontrarevoluční" akce zúčastnil.

Člověk stárne a bývá opatrnějším. A nebo raději, jak dlouho si ještě necháme od BIS srát na hlavu. Snad mě dodá také odvahu právě před týdnem nově uzavřená Smlouva o spolupráci zpravodajských služeb USA a Ruska. A budu doufat, že si ji přečte i BIS.

S přáním klidu v duši a odvahou v srdci

Mirek

0
Vytisknout
10340

Diskuse

Obsah vydání | 30. 10. 2014