Závěrečný seminář Pražské školy alternativ

25. 6. 2012

čas čtení 1 minuta

Pražská škola alternativ Vás zve na Závěrečný seminář letošního prvního semestru na téma SPOLEČNÁ BUDOUCNOST VE SPOLEČNÉ DISKUSI. Seminář s diskusí se bude konat v pondělí 25. června 2012 od 18:00. Impulzy pro diskusi připravili: Jiří Silný, Tomáš Tožička, Ilona Švihlíková, Marek Hrubec, Patrik Eichler.

Zdá se, že základní jistotou současnosti je, že "takhle to dál" nejde: v politice, v ekonomice, v našem vztahu k životnímu prostředí. Odpověď na otázku, "co s tím?", kudy se tedy vydat, jaké jsou alternativy, je naopak velmi nejistá. I v rámci debat Pražské školy alternativ se ukazuje mnoho různých nápadů a přístupů a v jiných kruzích občanské společnosti tomu není jinak. Pokud se nechceme vzdát vlivu na budoucí vývoj, musíme se učit v rozhovoru hledat společná východiska a společné směry. Závěrečné setkání prvního letošního semestru je plánováno jako malá laboratoř takového rozhovoru, který bude společné cesty hledat. Použijeme přitom metodu "diskusní kavárna", která zaručuje, že všichni účastníci se mohou zapojit do rozhovoru.

Seminář se bude konat v galerii DIVUS, Bubenská 1, Praha 7, budova bývalých Elektrických (později dopravních) podniků nad stanicí metra Vltavská, vchod od magistrály.

0
Vytisknout
6740

Diskuse

Obsah vydání | 26. 6. 2012