KSČM(b) - Dobojováno?

22. 6. 2012 / Štěpán Kotrba

čas čtení 3 minuty
Blisty recommend

Realisticky ale bezmocně konstatují, že každý člen je dobrovolně vázán usnesením strany, a že diskuse, jak bývalo dobrým zvykem, končí schválením usnesení. Nutno je dodat, že totéž platí pro člena každé strany, nejen KSČM... A nutno dodat, že ve stanovách téměř všech stran (včetně KSČM) je klauzule o vyloučení v případě poškozování strany.

Problém je, že komunisté mají s vylučováním a udržováním stranické disciplíny neblahé historické zkušenosti a toto exekutivní vnitrostranické opatření vnímají po roce 1990, kdy s velkou slávou vyloučili Jakeše a Štěpána, už jako traumatizující. "Pro Komunistickou stranu Čech a Moravy, jejíž dokumenty nechtějí plnit a jejíž delegáty urážejí", by dobrovolný odchod jistě byl "vítané rozhodnutí", ale... Odvahu k vyloučení "leninistů" za poškozování strany a útok na její program nejspíš komunisté nenajdou. A tak vyčerpávající "boj pokračuje" utěšeně dál, až do vymření ještěrů. Odvaha rozloučit se s členy i poslanci, kteří si nejsou vědomi závaznosti stranických stanov, pálí obecně celou politickou scénu, nejen komunisty. Ale v tomto případě už je načase - "pět minut po dvanácté".

Je třeba říci, že předsedou redakční rady ještěřího časopisu Dialog a onen "vysoký funkcionář Pražské rady" je JUDr. Ivan Hrůza, syn profesora Ivana Hrůzy z VŠP, zastupitel Prahy 6 za KSČM, toho času "pobočník její excelence" - předsedkyně Pražské rady KSČM a poslankyně KSČM Marty Semelové - místopředseda Pražské rady KSČM. Vydavatelem Dialogu je RSDr. Milan Havlíček, majitel nakladatelství Orego, předsedaObvodního výboru KSČM Praha-východ, tajemník středočeského klubu zastupitelů a bývalý asistent bývalé poslankyně KSČM a neúspěšné kandidátky do Senátu Jiřiny Fialové, neúspěšný kandidát KSČM pro volby do Poslanecké sněmovny ve Středočeském kraji.

Pražská krajská organizace své ještěry z časopisu Dialog ze strany nevyloučí. Většina jeho čtenářů k ní patří. Středočeská krajská organizace nevyloučí Havlíčka také. O jeho názorové orientaci ví dlouho a nevadí jí. Naopak. Soudruzi ho plácají po zádech.

Komunisté mají problém... Dobojováno jedním článkem není. Naopak. Boj teprve začal.

0
Vytisknout
11311

Diskuse

Obsah vydání | 26. 6. 2012