Faceliftovaný kabinet

22. 3. 2012 / Karel Dolejší

čas čtení 2 minuty

Ministr školství Dobeš oznámil odchod z funkce; oficiálně tak učinil kvůli nesouhlasu se škrty ve vlastním resortu a důvody hodlá podrobně vysvětlit během dneška. Kromě toho se proslýchá, že na spadnutí je i odchod ministrů Drábka a Pospíšila. Někteří se možná radují, leč pravda bude nejspíše taková, že se Nečas chystá se svým stále nepopulárnějším kabinetem podstoupit kosmetickou operaci, která by mu umožnila vydržet se stávajícím programem ve funkci až do hořkého konce volebního období.

Po protivládních demonstracích a neúspěšném pokusu opozice odvolat vládu tak dojde k upuštění páry z řádně natlakovaného kotle lidové nespokojenosti; noví ministři školství a sociálních věcí se budou nějakou dobu "seznamovat s resortem" a veřejnost bude zase napjatě očekávat, zda se svým (mírně řečeno) nepopulárním předchůdcům vyrovnají, nebo je dokonce předčí. Tenisový time, který si Nečasův kabinet tímto způsobem vybere, by se při troše šikovnosti mohl protáhnout až do parlamentních prázdnin. Určitě dost času na to, aby se mezitím odpůrci vlády navzájem povylučovali z různých politických grémií a národních rad, pohádali se do krve, obvinili všechny, kdo se s nimi nechtějí sjednotit, ze zrady a zaprodanosti, a rozešli se do svých domovů. Novináři mezitím objeví všechny certifikované fašisty vystupující na konferencích různých výzev a vysvětlí veřejnosti, že na tyhle, co jsou ochotni se spojit doopravdy s každým, by si měli dát pořádný pozor.

Samozřejmě, veřejné nespokojenosti vlastně nijak zvlášť neubude - jen ztratí dva z nejdůležitějších terčů ztělesňujících jako nikdo jiný aroganci a nekompetentnost "reformní" a "rozpočtově odpovědné" vlády.

A faceliftovaný kabinet si bude moci v klidu nabrousit náčiní na další okrajování živého masa z občanů...

0
Vytisknout
10937

Diskuse

Obsah vydání | 23. 3. 2012