Klaus reagoval neobvykle

19. 10. 2011 / Boris Cvek

čas čtení 1 minuta

Hysterická reakce prezidenta Klause na obvinění z korupce při udělování milostí je dosti neobvyklá a svědčí o tom, že zde si rozhodně není jistý v kramflecích. Jistě není možné jen tak věřit tvrzení nějaké bývalé policistky, že si koupila prezidentskou milost, když byla předtím odsouzena za braní úplatků.

Proč se to však objevilo v médiích a zní to tak důvěryhodně? Proč se k tomu vyjadřují představitelé TOP09 i ČSSD, jako by to byla pravda a s udělováním milostí bylo něco v nepořádku?

Milosti za prezidenta Klause totiž dostávají také lidé spojení s ekonomickou kriminalitou a korupcí, tedy se zločiny, které se v ČR tak málo stíhají a které náš stát rozežírají jako rakovina. Zde se vnucuje vzpomínka na to, že náš prezident kdysi řekl, že špinavé peníze neexistují, a také na to, že za jeho vlád se privatizovalo dříve, než byl vytvořen zákonný rámec, který by zabránil rozkrádání veřejného majetku do ruk gaunerů.

Příběh o bývalé policistce, která si údajně koupila prezidentskou milost, by mohl být zároveň jakýmsi zhuštěným vyprávěním o naší společnosti, o jejím neuvěřitelném pokrytectví, pokud jde o korupci, o hodnotách, které de facto vyznává, pokud jde o to, jakého má prezidenta a jak je tento prezident mezi lidem vysoce oblíben, ale také o tom, jaké máme strážce zákona.

Odsouzená policistka se lékaři pochlubila, že si koupila prezidentskou milost ZDE

Respekt se ohradil proti slovům Klause: Přiznává Hrad chybu? ZDE

Kontroverzní Klausovy milosti. Získali ji podnikatelé i bývalá členka ODS ZDE

0
Vytisknout
13036

Diskuse

Obsah vydání | 21. 10. 2011