Skandál, že ministr zahraničí spí i na zahraničních fórech

17. 9. 2011 / Jiří Baťa

čas čtení 2 minuty

Máme to ale opravdu vykutálenou vládu! Když zrovna populisticky neřádí Kalousek, Drábek nebo Heger, když rozzlobeně nehřímá (jako by) Nečas, tak na druhé straně nám v pokoji a míru (který si snad v duchu přeje a na jejich naplnění usilovně přemítá) podřímkává člověk na výsost důležitý, ministr zahraničních věcí ČR, jeho knížecí milost Karel Schwarzenberg.

Jestliže své pospávání v době předvolební kampani obhajoval slovy, že "když se plácají blbosti, tak spí", pak je na pováženou si myslet totéž v případě, že i na Bělehradském bezpečnostním fóru, na kterém jsou účastni delegáti, zastupující země Evropské unie i NATO, spolu se zástupci výzkumných a vědeckých institucí a také médií, se "rovněž plácají blbosti"! ZDE.

Nechť mi pan kníže promine, ale pospávat na fóru, notabene v červených ponožkách na nohou, to je ostuda do nebes volající. Nemyslím, že tak činí z nevychovanosti, netaktnosti či následků prohýřené noci, to je prostě důsledek stáří. Znám to z vlastní zkušenosti.

Na rozdíl od něj nejsem ani knížetem, ani ministrem zahraničí a už vůbec ne účastníkem takového fóra, jako je to bělehradské. Pan ministr by měl skutečně zvážit, zda na takových či jiných jednáních bude propagovat "dám si dvacet, kecají se blbosti", nebo odpovědně jednat a vystupovat jako politik a reprezentant ČR. I vláda by už snad mohla pana ministra probudit a alespoň mu naznačit (když už nic jiného), že tak to už dále nelze! Jen mám obavy, že naše politická reprezentace toto faux pas přehlédne stejně bez zájmu, jako nespokojenost občanů tohoto státu.

Jako by nestačilo, že nám občas udělá pěknou ostudu prezident Klaus (chilské protokolární pero), tak aby zřejmě nezůstal sám, vydatně mu v tom sekunduje jeho "knížecí milost". Fakt, trapas!

0
Vytisknout
10116

Diskuse

Obsah vydání | 19. 9. 2011