Londýn zažil druhou noc nepokojů

8. 8. 2011

čas čtení 1 minuta

K novým nepokojům, došlo v Londýně v neděli večer, tentokrát ve čtvrti Enfield, asi 10 km severně od Tottenhamu, postiženého nepokoji v sobotu. Byly obdobné jako v Tottenhamu, jenže menší. Reportéři poukazují na organizovanost akce, zjevně prostřednictvím sociálních sítí.

Výrostci se soustředili kolem 19. hodiny v St Andrews Road v Enfieldu. Začali rozebírat cihlové zdi, aby měli cihly k házení na policii. V Church Street zdemolovali asi 10 obchodů a jeden policejní automobil. Krátce po půl deváté se skupina asi stovky chlapců pod dvacet let jednotně zaměřila na jedno místní klenotnictví. Desítky mladíků pronikly do obchodu, ale už za méně než minutu utíkaly pryč, protože na míst odorazila policie. Následovaly chaotické scény, mnoho lidí bylo zbito pendreky a útočili na ně policejní psi.

Jeden místní obyvatel sdělil listu Guardian, že je policie varovala v neděli kolem 14. hodiny, že večer dojde na St. Andrews Road k násilným útokům.

Asi ve 21.30 zaplnily Enfield stovky policistů s policejními antony a psy. Útočily na skupinky mladíků, kteří zmizeli do postranních ulic. Přitom rozbíjeli obchody a automobily.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
7789

Diskuse

Obsah vydání | 8. 8. 2011