PONDĚLÍ VEČER:

Prohlášení prozatímního velitele londýnské policie Tima Godwina

8. 8. 2011

čas čtení 1 minuta

Musíme vás informovat, jak vidíte sami ve sdělovacích prostředcích, že v celé řadě komunit po celém Londýně dochází k podstatné míře nepokojů.

Proto máme mnoho policistů ve službě. Naléhám však na vás, aby rodiče začali kontaktovat své děti a začali se ptát, kde jsou jejich děti. V ulicích je příliš mnoho přihlížejících osob, které brání policejním operacím proti kriminálnímu násilí a loupežím. Silně prosím lidi v těchto komunitách, aby opustili ulice a umožnili mým policistům začít očišťovat ulice a zasáhnout proti trestné činnosti, která se odehrává před jejich očima.

Chápu pocity křivdy a slyšeli jsme rozsáhlou debatu o různých příčinách, které způsobují, proč lidé páchají tyto činy. Ale já jsem svědkem jen čistého násilí, čistého bezdůvodného násilí, kriminálního poškozování majetku a krádeží. Se svými policisty zasáhneme proti všem, kdo se podílejí na trestné činnosti, postavíme je před soudy a budeme soudy žádat, aby je odsoudily k podstatným trestům za tuto činnost.

V Londýně žije mnoho tisíc mladých lidí, kteří nepáchají trestnou činnost a jak vidíme, jejich pověst poškozují činy hrstky osob.

Pocity křivdy, znepokojení, problémy v komunitách, to jsou věci, o nichž musíme mluvit. Jsou to rozhovory, které musíme vést. Ale v žádném případě to neomlouvá tuto míru násilí, tuto míru ničení ani páchané trestné činy.

0
Vytisknout
5704

Diskuse

Obsah vydání | 9. 8. 2011