Bátora kritizoval amerického velvyslance v ČR za jeho podporu pochodu homosexuálů

7. 8. 2011

čas čtení 1 minuta

Personální ředitel ministerstva školství a předseda iniciativy D.O.S.T. Ladislav Bátora protestoval proti podpoře amerického velvyslance Normana Eisena, kterou Eisen a velvyslanci dalších 13 evropských zemí vyjádřili organizátorům pochodu Prague Pride. Bátora kritizoval Eisena, že se jménem státu, který "nám stál po boku v boji proti komunismu" angažuje ve prospěch nátlakových organizací, jejichž ideologie "vykazuje podobné rysy sociálního inženýrství jako marxismus-leninismus".

"Nemůžeme souhlasit s tím, že velvyslanectví USA, v jehož čele stojíte, vyjádřilo veřejnou podporu organizátorům srpnového Prague Pride, a důrazně proti tomu protestujeme. Zmíněná akce je pořádána skupinami homosexuálů a leseb, jejichž nároky, vznášené vůči české veřejnosti, značně přesahují rámec pouhé tolerance," napsal Bátora v dopise, který podepsal jako předseda iniciativy a pod který se podepsali i další její představitelé.

Svou podporu práva homosexuálů "uspořádat pokojný a zákonný průvod, aby zvýšili povědomí o specifických tématech, která se jich týkají," v pátek v otevřeném dopise vyjádřili pražští velvyslanci USA, Rakouska, Belgie, Kanady, Dánska, Estonska, Německa, Nizozemska, Norska, Španělska, Švédska, Švýcarska a Velké Británie.

Zdroj: ZDE

0
Vytisknout
6015

Diskuse

Obsah vydání | 8. 8. 2011