Šťastná to země!

11. 5. 2011 / Miloslav Štěrba

čas čtení 1 minuta

Až vlastenecky radostně (ale ne protirakousky!) se nabízí výrok z Babičky, když k nám dorazily informace z vyšetřování rakouských a českých policistů v březnu t. r. ve Vídni. Neboť co víc si můžeme přát, než když opakované signály o korupci pocházející z důvěryhodných zdrojů směřují do Zlaté Prahy právě v době, kdy je u moci protikorupční vláda. I s protikorupčním vícepremiérem hájícím věci veřejné.

Premiér Petr Nečas teď zajisté využije společných letů s bývalým premiérem Topolánkem v roli podnikatelského experta, aby prohodili pár slov o aktivitách kamaráda-lobbisty Marka Dalíka. Po přátelské pomoci amerického předsedy dozorčí rady automobilky Tatra Williama Cabanisse, který rozšířil naše znalosti o bývalém vícepremiérovi, ministru obrany, pak náměstku ministra financí, jinak lékaři Martinu Bartákovi, který významně hájil práva kopřivnických dělníků při zajišťování obchodní zakázky, nyní je to manažer rakouské zbrojovky Steyr, který prokázal schopnost česko-slovenské delegace násobit třemi.

Třikrát šest miliónů euro za zakázku na Pandury ve výši 14,4 miliardy Kč pro blíže neurčeného příjemce z tříčlenné delegace (Dalík, Barták, Výboch) je slušně stanovená marže z dobře udělaného obchodu. Novináři z MF DNES chtěli, podle zaručených informací, poblahopřát předním osobnostem minulé i současné pravicové vlády, jenže, čteme ve zprávě: "Marek Dalík na volání ani SMS nereagoval", naproti tomu Martin Barták a Miroslav Výboch "na volání ani vzkazy nereagovali". Abych zůstal stylový, a doplnil i ženský rod, s radosti budu číst příští zprávy z MF DNES, že "protikorupční vláda reagovala".

0
Vytisknout
10039

Diskuse

Obsah vydání | 12. 5. 2011