Jak se vysokoškolák stane bezdomovcem

1. 10. 2014 / Boris Cvek

čas čtení 1 minuta

Statistický úřad zveřejnil historicky první data o počtu bezdomovců ze sčítání lidu před třemi roky. Málokdo by asi čekal, že mezi bezdomovci bude 900 lidí s vysokoškolským diplomem -- a jak se vysokoškoláci stávají bezdomovci?

Cituji Českou televizi:

"Cesta na ulici je u diplomovaných lidí obdobná jako u každého jiného. Například lékař Václav Fišer ještě v roce 2013 léčil prostitutky, drogově závislé i vězenkyně, ošetření poskytoval bezdomovcům, občas je dokonce ubytoval. Před časem ale prodělal mrtvici -- a ztratil byt. Sám se tak ocitl na ulici. Bydlení hledá v pečovatelském domě, musí ale čekat v pořadníku. "Pro tuhle společnost jsem, myslím, hodně udělal... Teď jsem prakticky bezdomovec," říká lékař ke své situaci."

ZDE

Kdyby pan Fišer místo křesťanského léčení prostitutek a jiných potřebných vsadil spíše na různé "kulichy", nemusel skončit na ulici, nýbrž mohl být ředitelem velké pražské nemocnice a mohl kandidovat na primátora města Prahy za naši největší levicovou stranu. Neměl by pak zřejmě ani problémy spolupracovat s TOP09 a podílet se rukou nerozbornou na budování společnosti, která si tak a doslova "ukrutně" cení "kulichy" nad pomoc bližnímu...

7:20 se moderátor ptá kandidáta na pražského primátora M. Ludvíka za sociální demokracii: "Měl byste problém se takhle podobně, jak to teď popisujete, dohodnout třeba s TOP09?" Odpověď: "Já si myslím, že snad kromě KSČM a do jisté míry s ODS nemám problém se domluvit s nikým." "Já si myslím, že snad kromě KSČM a do jisté míry s ODS nemám problém se domluvit s nikým."

ZDE

0
Vytisknout
16779

Diskuse

Obsah vydání | 6. 10. 2014