Ruský antihomosexuální aktivista zaútočil v britském rozhlase na britskou celebritu

12. 8. 2013

čas čtení 1 minuta

Vitalij Milonov, jeden z autorů ruských zákonů potlačujících homosexualitu, drsně zaútočil v rozhlase BBC na známého britského spisovatele, komika a televizní celebritu Stephena Frye. Obvinil ho, že je "nemocný", protože se v roce 2012 pokusil o sebevraždu. Stephen Fry je nepraktikující homosexuál. Apeloval na premiéra Camerona, aby britští sportovci kvůli útlaku homosexuálů bojkotovali zimní Olympijské hry v Soči, avšak Cameron to odmítl a zdůraznil, že je lepší bojovat proti předsudkům přítomností v Soči.

V Rusku je nyní podle nových zákonů trestným činem poskytovat informace o homosexualitě osobám mladších 18 let. Cizinci podporující homosexualitu budou vězněni, Rusové pokutováni.

Milonov řekl v rozhlase BBC: "Co je to za člověka, tenhle Stephen Fry? Je nemocný, protože pokud vím chtěl spáchat sebevraždu." Na otázku, zda vede Milonov válku proti homosexuálům, muž odpověděl:

"Homosexualita je pro nás hřích a to znamená, že nemůžeme učit své děti, že je hřích v pořádku."

Milonov předložil ke schválení letos v červenci zákon proti "netradičním vztahům" a uvedl, že sportovci, kteří tento zákon na Olympijských hrách poruší, budou zatčeni.

Fry požaduje, aby všichni sportovci, kteří dostanou v Soči nějakou medaili, udělali gesto na podporu svobody pro homosexuály.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
7488

Diskuse

Obsah vydání | 13. 8. 2013