Každý máme svojí odpovědnost k časům budoucím

24. 6. 2013 / Václav Novotný

čas čtení 1 minuta

Kdy se autor článků hodnotící jednání aktivistů překlopil do pozice, že ví co chtějí a proč to dělají? Zní věta o jakési lidové delegaci v Lánech posměšně, nebo ne? ptá se Václav Novotný z Ne základnám.

I bez existujícího prohlášení o dolních 10 milionech se řada iniciativ a Hnutí za přímou demokracii dohodla, že připomenou názor nemalého počtu občanů, voličů. *Tato vláda musí zmizet, chceme předčasné volby.* Nejedná se o žádnou radu. Je to legitimní požadavek a překrucování tohoto požadavku do posměšné polohy není na místě.

Připomíná mi to mlčení reportéra ČT pana Rožánka. Před Poslanneckou sněmovnou na adresu aktivistů dožadující se rozpuštění sněmovny pohrdavě prohodil ,,je vás tady desítka stejných obličejů". Byl dotázán, bude dobře, když tu nebude nikdo?

Aktivisté musí vážit každou větu, pokud chtějí existovat. Mohou také svého aktivismu zanechat a to okamžitě. Žádné uznání ani trafiky za to nedostávají.

Tragikomické bude u pisatelů článků provolávání, občané jsou lhostejní, nikde žádný aktivista. Ostatně, na lhostejnost, pasivitu občanů, voličů, byla napsána nejedna věta.

0
Vytisknout
8008

Diskuse

Obsah vydání | 25. 6. 2013