Čarodějnice je mrtvá! Dostane se tato píseň na špičku britské hitparády?

11. 4. 2013

čas čtení 1 minuta

V důsledku nedávného úmrtí Margaret Thatcherové získala nebývalou popularitu píseň z klasického muzikálu The Wizard of Oz (1939) "Ding Dong: Čarodějnice je mrtvá!" Za pouhých 48 hodin od úmrtí Thatcherové se v důsledku zvýšeného počtu stahování tato píseň dostala na oficiální britskou popovou Top 10. Na Facebooku vznikla kampaň, která naléhá na veřejnost, aby si tuto píseň kupovala.

Pokud by se píseň "Ding Dong: Čarodějnice je mrtvá!" stala tento týden hitem číslo 1, rozhlas BBC bude muset řešit, zda ji bude vysílat, upozorňuje deník Independent.

Zajímavé je však, že zájem o zpravodajství týkající se Thatcherové je relativně chabý. Devadesátiminutový pořad televize BBC věnovaný dědictví Thatcherové sledovalo jen asi 3 miliony diváků, což je v šedesátimilionové Británii velmi málo - v českých poměrech by to bylo půl milionu diváků. Televizní zpravodajství, téměř exkluzivně věnované Thatcherové, nezaznamenalo zvýšení sledovanosti.

Některé textilní firmy se snaží využít smrti Thatcherové. Tak internetový obchod se šatstvem Redbubble nabízí černobílá trička s portétem Thatcherové a nápisem DEAD (MRTVÁ) za 15 liber (450 Kč).

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
8326

Diskuse

Obsah vydání | 12. 4. 2013