Na Slavnost Zmrtvýchvstání Páně vylézají krysy z kanálu

8. 4. 2012 / Karel Dolejší

čas čtení 3 minuty

Katolíci dnes oslavují den, kdy podle jejich tradice Ježíš Kristus vstal z mrtvých. Při té příležitosti zveřejnil server Parlamentní listy - který má s parlamentem asi tolik společného co já s římskou kurií a ve skutečnosti je projektem z velké části Mazánkovým - článek Jana Žáčka Dali zabít Krista. Tento koncentrovaný výron antisemitismu v uvedeném periodiku znamená posun laťky beztak již notně pokleslého média někam do sedmého poschodí pod zem. Namísto zmrtvýchvstání Krista tu můžeme sledovat, jak z kanálu vystrkuje čumák krysa klerofašismu.

Leč nechme promluvit samotné Parlamentní listy:

Jan Žáček: Dali zabít Krista

Zaplatili za ukřižování, tedy za surovou vraždu Krista, našeho Pána. Popírali Jeho zmrtvýchvstání. Pomlouvali ho a haněli. A přesto Ježíš zůstal symbolem světla pro všechny nás věřící křesťany.

Vymysleli nejhorší a nejzhoubnější teorie v historii lidstva. Stáli za vznikem marxismu, který přinášel světu nerealistické pseudovize a sny, které nikdy nemohly najít jiné naplnění, nežli to v krvi a v utrpení.

Stáli za vznikem pohrobka marxismu, tedy za vznikem leninismu. Teorie, která už ve svých počátcích měla za následek smrt miliónů nevinných. Teorie, která, mimo jiné, tvrdila: "Když se kácí les, létají třísky". Stáli za vznikem teorie nacionálního socialismu, která ve svém "konečném řešení" přinesla smrt i mnoha z nich. Stáli za prováděním všech těch zvrhlých teorií a činili tak proto, aby podpořili rozvoj svého vlastního kapitálu. Stáli i za vraždami mnoha slušných lidí v Československu v padesátých letech.

Stojí za současnou hospodářskou krizí. Svírají v rukou bankovní sektor a ze svých nízkých a částečně i sebezničujících důvodů udržují svět v jeho dnešním stavu. Protože věří, že znovu, tak jako zatím vždy, po obrovské katastrofě přijde obrovský ekonomický vzmach. A oni na něm zase vydělají.

Je nezbytné připomenout si v těchto dnech znovu, kdo dal zabít Ježíše Krista a kdo všechno zlo začal. A je dobré jim připomenout, že jakkoliv se jim to nelíbí, Ježíš Kristus z mrtvých vstal a dál konal dobro. Ježíš, který se zrodil z lůna židovské ženy Marie díky vnuknutí Božímu.

Zdroj: ZDE

Podle Jana Žáčka prostě za všechno špatné na světě mohou Židé. Způsobili dokonce i to, co je málem fyzicky vyhladilo. To že byl Kristus Žid (přinejmenším po matce), to tu jaksi nehraje žádnou roli. Židé jsou prostě nástrojem ďáblovým a basta.

Máme v České republice aktivisty, kteří nás ze všech sil straší islámem, mimo jiné prý proto, že je zdrojem antisemitismu. Myslím však, že bychom se měli nejprve postarat o autochtonní zdroje tohoto svinstva, než začneme vůbec diskutovat o tom, nakolik je či není islám vrstevnatý či reformovatelný.

Parlamentní listy dávají na svém webu chytře zaznít různým hlasům, aby mezi ně propašovávaly splašky toho typu jako Žáčkův článek. Cíleně tak pracují na zamlžení rozdílů mezi sociálně kritickými názory a extrémismem. Bohužel, některé známé osobnosti veřejného života s redakcí (tj. koneckonců i s Mazánkem...) tuto hru hrají a napomáhají tak jejímu etablování ve veřejné sféře.

Když nic jiného, obě právě uvedené skupiny snad mají po dnešku pořádný důvod k zamyšlení.

Veselé Velikonoce...

0
Vytisknout
20234

Diskuse

Obsah vydání | 11. 4. 2012