Hugo Chavez plakal v televizi a prosil Boha, aby ho uzdravil

7. 4. 2012

čas čtení 1 minuta

Po návratu z poslední cesty na léčení své rakoviny na Kubě se ve čtvrtek během velikonoční mše venezuelský prezident Hugo Chavez rozplakal a prosil Boha, aby ho zachránil.

Velmi málo je známo o nemoci, kterou trpí sedmapadesátiletý venezuelský prezident. Ani není známo, jakou má rakovinu. Chavez podstoupil za dobu kratší než jeden rok tři operace a podrobil se dvojímu léčebnému ozařování. Chavez tvrdí, že poslední operace byla úspěšná, že se uzdravuje a bude v pořádku, takže bude moci v říjnu znovu kandidovat na šestileté funkční období v úřadu prezidenta. Avšak ohledně jeho budoucnosti zůstávají otazníky a ve čtvrtek bylo zřejmé, že je Chavez ve velkém stresu.

V televizním projevu při katolické mši se Chavez rozplakal. V slzách chválil Ježíše, revolučního bojovníka Ernesa "Che" Guevaru a hrdinu jihoamerického boje za nezávislost Simona Bolívara.

"Nezapomínejme, že jsme dětmi obrů... Nemohl jsem se vyhnout slzám," řekl v projevu Chavez, bývalý voják, a pokračoval: "Dej mi svou korunu, Ježíši. Dej mi svůj kříž, své trny, abych mohl také krvácet. Ale dej mi život, protože musím pro tuto zemi a tyto lidi udělat víc. Ještě si mě neber," dodal Chavez. Stál pod obrazem Ježíše na kříži.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
8527

Diskuse

Obsah vydání | 10. 4. 2012