"Vítězka" jihoosetských prezidentských voleb leží, protože má vysoký tlak a dostala mrtvici

10. 2. 2012 / Štěpán Kotrba

čas čtení 1 minuta

reakce na článek v Česku žijícího gruzínského aktivisty Jimiho Dabrundašviliho "Vítězka prezidentských voleb leží po přepadení jednotkou ministerstva vnitra na jednotce intenzivní péče"

Opoziční vůdkyně z Jižní Osetie, Alla Džijojeva, zůstává na jednotce intenzivní péče nemocnice v Cchinvali s diagnózou "mozkové mrtvice, hemiparéza na levé straně." Čili česky: ochrnutí. Džijojeva přišla do nemocnice včera večer ve vážném stavu s hypertenzní krizí. Do rána se lékařům podařilo stabilizovat její krevní tlak. Lékaři Republikánské somatické nemocnice (Республиканской соматической больницы) nenalezli u ex-kandidátky na prezidentský úřad Jižní Osetie Ally Džijojevy žádné známky fyzického týrání. To bylo řečeno na briefingu v Cchinvali vedoucím lékařem nemocnice Mairbegem Kokojevem. Tolik zpráva, uvádějící fakta. A dezinformace uvádějící na pravou míru.

Poznámka jako komentář: Psát o Alle Džijojevě jako o vítězce bez uvozovek znamená nerespektovat Centrální volební komisi a soud státu, které proběhlé prezidentské volby zpochybnily - právě kvůli prokázaným podvodům příznivců opoziční kandidátky. Snaha Džijojevy nechat se přes výroky soudu a následnou politickou dohodu inaugurovat je projevem politické nerealističnosti. Tvrdit, že za její nynější hospitalizaci může "přepadení ozbrojenou skupinou ministerstva vnitra", je projev štvavého proopozičního aktivismu. Vydat tuto informaci bez elementárního prověření faktů je projevem souhlasu s takovouto mediální manipulací. Tož je třeba uvést věci na pravou míru. Což tímto činím.

0
Vytisknout
6078

Diskuse

Obsah vydání | 10. 2. 2012