Kalifornská policie zatkla muže systematicky vraždícího bezdomovce

16. 1. 2012

čas čtení 1 minuta

Kalifornské úřady v neděli identifikovaly muže zatčeného v souvislosti se sérií fatálních útoků na bezdomovce v Jižní Kalifornii. Třiadvacetiletý Itzcoatl Ocampo, podle médií (odvolávajích se na svědectví rodinných příslušníků) údajně veterán námořní pěchoty, který měl po návratu potíže se začleňováním zpátky do společnosti, byl zadržen v pátek v noci poté, co údajně smrtelně pobodal čtvrtou oběť v okrese Orange County.

Svědci sdělili policii, že viděli muže bodajícího bezdomovce. Několik svědků podezřelého stíhalo, když se dal pěšky na útěk.

Když dorazili policisté, svědci je navedli na poslední místo, kde byl podezřelý spatřen, a poté došlo bez problémů k zatčení. Jméno poslední oběti zveřejněno nebylo.

Úřady pátraly po masovém vrahovi po vraždách tří bezdomovců během deseti dní, k nimž došlo v prosinci na několika různých místech. Všechny oběti byly opakovaně bodnuty.

První oběť, třiapadesátiletý muž, byla zabita 20. prosince v Placentii. O osm dnů později bylo nalezeno tělo dvaačtyřicetiletého muže na břehu řeky v Anaheimu. Třetí oběť měla sedmapadesát let a byla nalezena 30. prosince v Yorba Lindě, vrahově bydlišti.

Policie zveřejnila snímek bezpečnostní kamery, na němž byl zachycen podezřelý v blízkosti první oběti dne 20. prosince. Vyšetřovatelé také varovali bezdomovce, aby se vyhnuli nocování na temných a opuštěných místech.

Ve vyšetřovacím týmu působila FBI a úřad šerifa v Orange County.

Podle organizací pracujících s bezdomovci si jejich klienti oddechli a mohou opustit systém nočních hlídek, který normálně nepraktikovali.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
6721

Diskuse

Obsah vydání | 16. 1. 2012