Apel na opoziční aktivisty: bez jednoty a organizace to nejde!

20. 3. 2012 / Michael Kroh

čas čtení 6 minut

Politická hladina u nás je rozbouřená. Demonstrace stíhá demonstraci, výzva výzvu. Nelze se divit, protože hospodářská situace není dobrá, restriktivní opatření dopadají nejvíce na chudé a potřebné, korupční a politické skandály jsou na denním pořádku, slabá a neschopná vláda není s to se s těmito problémy vypořádat. Stoupá hladina naštvanosti a stále více je těch, kteří se přestávají bát veřejně projevit svůj názor. Dokonce i sdělovací prostředky začaly brát vážně opoziční aktivisty a div se světe dávají jim prostor k vyjádření.

Umění vládnout

20. 3. 2012 / Egon T. Lánský

čas čtení 9 minut

Občan nemá povinnost předkládat řešení

I ve společenském nečasu se jeden občas pobaví výroky lidi, co si nárokují právo rozhodovat o našich životech a přitom spolu se svými přisluhovači noblesně žít z práce prostých občanů. Našemu nečasu velí Nečas, ale někteří jeho ministři ho občas trumfnou. Tak, když se "vládcům" podaři dohnat část občanů k tomu, aby zcela spontánně vyšli do ulic, dovídáme se od jednoho ministra, že demonstrovat nestačí, je třeba rovnou říct jak to dělat lépe. Jiný veřejné vystoupení občanů rovnou přirovná k hitlerovskému útoku na demokracií - to by si jeden měl studem strčit hlavu velmi hluboko do písku.

27555

Fotoreportáže, které si na nic nehrají

20. 3. 2012 / Štěpán Kotrba

čas čtení 3 minuty

fotogalerie Štěpána Kotrby ZDE ZDE

V osmdesátých letech minulého století francouzský sociolog Michel Maffesoli vytvořil antropologický konstrukt městský kmen. Vysvětlil ho v knize "Le temps des tribus: Le déclin de l'individualisme dans les Sociétés postmodernes" (Čas kmenů: Úpadek individualismu v masové společnosti) ,kterou vydal v roce 1988. Městský kmen, který dorazil na pražské demonstrace, vyhlášené "neposlušným" taxikářem Ponertem, nemá až tak zřetelný politologický rozměr, jak ho uváděl v televizi ministr Kalousek, ale měl shodný sociální, vzdělanostní a kulturní rozměr - a tyto rozměry dohromady tvoří onu politologickou nadstavbu... Zcela zřetelně.

U škrtnutého státu, aneb Tenkrát na východě

20. 3. 2012 / Karel Dolejší

čas čtení 3 minuty

Policejní analýza, které se ve včerejším Právu věnuje Jakub Troníček, konstatuje, že rozpočtové škrty naplánované Nečasovým kabinetem mohou vést ke zrušení až čtvrtiny policejních služeben. Policisté navíc přicházejí s varováním, že pokud z "úsporných" důvodů odejde deset tisíc jejich kolegů, patrně budou muset fakticky vzdát boj se zločinem. Vedle toho hasiči spočítali, že budou muset zavřít až dvě třetiny svých stanic. Jaký to vše může mít dopad na právní prostředí v České republice, na pojišťovací praxi a šířeji vzato na bezpečnost vůbec, to už článek (raději?) nerozvádí.

Po demonstraci "STOP vládě a občanské zatčení ministrů"

20. 3. 2012

čas čtení 2 minuty

Tisková zpráva ProAlt

V pondělí 19. března 2012 proběhla na pražském Klárově demonstrace požadující odstoupení vlády České republiky. Akci pořádala iniciativa ProAlt ve spoluprácí s dalšími iniciativami: Akčním spolkem nezaměstnaných, Alternativou zdola a Ne základnám.

Kdy se čekání (ne)vyplácí

20. 3. 2012 / Marek Řezanka

čas čtení 14 minut

Zatímco Evropská unie stojí před řešením rozsáhlé krize, jež je mj. posunem kapitalismu od "blahobytné" konzumní společnosti ke společnosti "úsporné", která se přestává opírat o střední vrstvy a která se začíná odklánět od deklarované demokracie podepřené více či méně rozvinutým modelem sociálního státu, aby se naopak sjednotila na asociální politice Fiskálního paktu, Česká republika má jiné starosti. Alespoň, co se mediálního obrazu týče.

Že by soudní řízení s panem Halou a rozplétání machinací na ministerstvu dopravy? Nebo snad ujasnění podstaty sporu pánů Rampuly a Pospíšila? Či se konečně odhalí pozadí nekalých postupů na plzeňské universitě a vyvodí se z nich patřičná opatření? Ne, nic z toho.

Změna je možná, ale bez (think) tanku to nejde

20. 3. 2012 / Milan Daniel

čas čtení 5 minut

Myslím, že Karel Dolejší se poněkud mýlí, když v souvislosti s požadavky Holešovské výzvy kritizuje první z nich, tedy nastolení "vlády odborníků". Tak jak jsem jej zaregistroval ze záznamu schůze, na níž byl v lednu formulován, šlo o "úřednickou vládu odborníků", což je rozdíl. Jestliže přítomní aktivisté přidali k adjektivu úřednický i ty odborníky, nelze se jim při zoufalém stavu nejvyššího patra veřejné správy co divit a je to omluvitelné i jejich malou politickou zkušeností. Dovolím si nicméně trochu odbočit.

Human Rights Watch odsuzuje zločiny syrské opozice

20. 3. 2012

čas čtení < 1 minuta

Brutální taktika syrské vlády nemůže za žádných okolností ospravedlnit týrání ze strany ozbrojených opozičních skupin, konstatuje zpráva americké organizace na ochranu lidských práv. Představitelé opozice musí objasnit svým příznivcům, že nesmějí mučit, unášet ani popravovat.

27587

Occupy Olomouc: Stovky lidí se sešly na demonstraci

20. 3. 2012 / Milan Kohout

čas čtení 2 minuty

15. března to bylo už pět měsíců, co se pravidelně každý den o třetí odpoledne scházíme před orlojem na první a nejdéle trvající české Occupy, čímž je Occupy Olomouc, píše Milan Kohout.

Ve čtvrtek 15. března se zase jako 17. listopadu sešlo několik set lidí. Částečně díky výzvám jiných iniciativ (některé jako Holešovská výzva se mně zdají až fašizujícící), ale zejména díky naší trpělivé a až donquijotovské taktice boje proti rezignaci a ospalosti české veřejnosti.

Holešovská výzva je problematická

20. 3. 2012

čas čtení 1 minuta

Nedá mi to, abych se nevyjádřil k Holešovské výzvě. Podle mne je to velice kontroverzní organizace. Kolem jejího člena pana Popelky je spousty otazníků,stejně jako kolem hospodaření této strany. Vedení diskuse na konferenci HV bylo slušně řečeno chaotické. Diletantsky připravená demonstrace 15.3. také nesvědčí o schopnostech vedení. Tito lidé by měli vést tuto republiku nebo alespoň korigovat změny vedoucí k odstoupení vlády? No v tom případě Bůh s námi!

Je na čase udělat změnu a k tomu je třeba spojit veškeré menší organizace a strany. Už jsme se tím začali zabývat. Ale nejde vše udělat přes noc. Vše vyžaduje určitou přípravu! Chceme udělat republikovou konferenci, na které budou účastni zástupci menších stran,ale zatím jsme ve fázi oslovování příslušných stran,které mají podobný program jako máme my. Bližší informace o nás najdete na ZDE, píše Radek Gelnár.

FINANČNÍ PŘÍSPĚVKY BRITSKÝM LISTŮM MOBILEM

Hodně klesající tendence

2. 4. 2012

čas čtení < 1 minuta

V červnu 2011 jsme zprovoznili pro vaše pohodlí možnost přispívat na provoz Britských listů dobrovolným předplatným prostřednictvím mobilního telefonu. Informace o tom, jak to dělat, jsou ZDE. Zároveň je samozřejmě možné přispět finančně na provoz BL na účet v pražské Raiffeisenbance, číslo účtu: 1001113917, kód banky 5500. Zdá se však, že možnosti a ochota čtenářů finančně přispívat na provoz deníku, který každodenně čtou (čtenářů je měsíčně cca 350 000) prokazuje silně klesající tendenci. Jenže provoz listu z něčeho uhradit musíme. Nepodporují nás ani velcí kapitalisté, ani velcí antikapitalisté. Nezávislost a existenci si uchováme pouze, pokud si udržíme podporu čtenářské obce.

■ ■ ■

20. 3. 2012 / Petr Štengl

čas čtení < 1 minuta


Zavřu okna.
Zatáhnu žaluzie
a řeknu zcela zřetelně a nahlas:
"Náš prezident je sebestředné hovado."
Nic.
Ticho.
Přidám tedy:
"Náš prezident je zmrd."
Opět nic.
Opustím byt a vyjdu na ulici. Všude je plno lidí.
Zastavím se a zcela zřetelně a nahlas řeknu:
"Náš prezident je sebestředné hovado
(a pro jistotu hned dodávám) a zmrd."
Zaznamenám několik zvídavých pohledů, pár náznaků úsměvu,
několik zamračení. Jinak nic.
Před sebou spatřím dva uniformované příslušníky policie.
"Náš prezident je sebestředné hovado a zmrd!" vyhrknu na ně.
"Pane, nechte toho a běžte se domů vyspat" doporučí mi laskavě jeden z nich.
Dorazím domů, vytáhnu žaluzie, otevřu okna a pomyslím si:
"Ten náš prezident je vlastně docela fajn chlap"

Ve čtvrtek 22. 3. se bude znovu demonstrovat v Plzni proti vládě

20. 3. 2012

čas čtení < 1 minuta

Ve čtvrtek 22.3. od 17 hodin se v Plzni bude konat velká opakovaná demonstrace proti vládním reformám a proti plíživému zotročování obyvatelstva. Demonstrace se bude konal na náměstí Republiky u kostela, upozorňuje Pavel Hlávka.

Týcův čin není umění

20. 3. 2012 / Boris Cvek

čas čtení 2 minuty

Musím se přidat k Janu Paulovi, který ironizuje "umění" v podání pana Týce. Já jsem byl přímo šokován, když jsem slyšel v médiích, že manipulace se semafory, de facto prázdný vandalismus, je prý umění.

Oproti tomu čin Romana Smetany je společensky užitečný, i když také naprosto nejde o umění. Nestačí, že se pan Týc sám považuje za "umělce", oni to o něm ještě říkají i "odborníci na umění".

Chcete být mecenášem umění? Běžte a zaplaťte někomu, ať něco zdemoluje. Může to být negramotný člověk, který nikdy neslyšel slovo "umění".

Monitor Jana Paula:

Prý jste vůl, můžete to nějak vyvrátit? Ano, vůl nejsem...

19. 3. 2012 / Jan Paul

čas čtení 3 minuty

Obdržel jsem několik mailů k článku Smetana a Týc, aneb Když dva dělají totéž, není to vždy totéž. V zásadě vyjadřují názor, že, cituji z mailu paní M. Musilové : Velký umělec se nemusí zviditelňovat přemalováváním tanků, semaforů, kálením na státní symboly atd.. Podobně argumentuje i pan Jan Klus z Třince : Vydávat za umění se dá dnes cokoliv, co má punc obyčejného nápadu, tank natřený na růžovo, srdce odlité ze svíček, a nebo několik desítek jiných postaviček na semaforech.

Snižování plateb na sociální služby

19. 3. 2012 / Boris Cvek

čas čtení 1 minuta

V Radiožurnálu jsem zachytil informaci, že neziskové organizace poskytující sociální služby starým, nemocným, vyloučeným mají být kráceny na penězích a jejich činnost má být ohrožena. Jestli si něco v tomto státu opravdu zaslouží být dotováno z peněz daňového poplatníka, pak jsou to právě tyto služby.

Japonsko se obává konfliktu s Čínou

19. 3. 2012

čas čtení < 1 minuta

Jak Čína zintenzívňuje své výzvědné aktivity ve Východočínském moři, v Japonsku narůstají obavy, že masivní přítomnost čínského námořnictva může vyvolat vážný ozbrojený incident.

V Moskvě začíná summit Eurasijského ekonomického společenství

19. 3. 2012

čas čtení < 1 minuta

Lídři bývalých republik Sovětského svazu tvořících regionální ekonomické uskupení s názvem Eurasijské ekonomické společenství (Евразийское экономическое сообщество, Eurasian Economic Community; Eurasec, EES) se dnes sejdou v Moskvě, aby jednali o pokračování integračního procesu. Ten byl zahájen 1. ledna zřízením zóny volného obchodu zahrnující Rusko, Bělorusko a Kazachstán.

Co se zmrazenými lidskými vajíčky nebo zárodky po rozvodu partnerů?

19. 3. 2012 / Miloš Kaláb

čas čtení 6 minut

Nastala doba, kdy zmrazujeme všechno, co chceme uchovat na pozdější použití. Dnes už k tomu patří i lidská vajíčka a dokonce zárodky, tedy vajíčka oplodněná neboli embrya. Mladá žena si jich dá část uložit v kapalném dusíku v naději, že jí po letech přijdou vhod. Podobně si mladí manželé či partneři myslí, že vajíčka oplodní ihned, ale s těhotenstvím a porodem počkají několik roků. K čemu potom dojde, když se rozejdou? 

"Robocalls" patrně vyhrály kanadské konzervativní straně loňské federální volby

19. 3. 2012 / Miloš Kaláb

čas čtení 12 minut

Pochybovati je sice lidské, ale kdo by pochyboval o tom, že dochází pži každých volbách k nejrůznějším podvodům v cizích zemích, o nichž ani pořádně nevíme, kde leží? K největším podvodům dochází zcela určitě v zemích, se kterými nemáme přátelské vztahy, třeba v Rusku. V zemích přátelských, jako jsou třeba Spojené státy, může nanejvýš dojít k nejasnostem zaviněným technickými potížemi. V naší vlastní zemi se pohled na volby a nejasnosti kolem nich liší podle toho, mluví-li o nich vítězi nebo poražení. 

Drábkovo hot a čehý pro cizince

19. 3. 2012 / Milan Daniel

čas čtení 3 minuty

Ministerstvo práce a sociálních věcí v nejlepších tradicích této vlády, jejíž ministr školství mění svá rozhodnutí a spolupracovníky jako košile, obrátilo -- ve čtvrtek 15. března 2012 vydalo tiskovou zprávu, která znamená výrazný posun vůči restriktivním opatřením nařízeným úřadům práce začátkem února t. r. ohledně zaměstnávání cizinců. Jejich mechanické uplatnění znamenalo výrazné poškození tuzemského pracovního trhu, které autor této poznámky zmínil zejména v článku Vyhánění cizinců je krátkozraké.

Karel Kryl -- první cenzurovaný autor v Klausově protektorátu

19. 3. 2012 / Ivan Větvička

čas čtení 5 minut

Karel Kryl (2012): Země Lhostejnost, 170 stran, 28 komentářů, vydalo nakladatelství Torst.

Právě vyšel soubor politických kometářů Karla Kryla z let 1990 až 1993 nazvaný Země Lhostejnost. Že je neznáte? Pokud jste v té době nečetli noviny Moravskoslezský den, Znojemsko, nebo bratislavskou Zuzanu, pravděpodobně jste neměli možnost se s nimi setkat, protože jinde mu je odmítli vydat či odvysílat. Vydavatel hovoří o ,,nepřízni rozhlasových a novinových redaktorů". Šlo o spontánní odmítnutí autora, jehož názory rozčísly samet proti srsti, nebo o pučící lobbistickou magii? Ti, kteří články hodili pod stůl, vědí...

Hollande chce revidovat rozpočtovou smlouvu EU, má podporu evropských socialistů

19. 3. 2012

čas čtení 3 minuty

Francouzský socialistický prezidentský kandidát Francois Hollande v sobotu oznámil, že pokud zvítězí, bude znovu jednat o evropské rozpočtové smlouvě. Ta by podle něj měla zahrnovat prorůstová opatření v podobě investic do energetiky, vzdělání a městského rozvoje, společné evropské dluhopisy (eurobondy) a Tobinovu daň na finanční transakce.

Vrah civilistů z Afghánistánu: Dobrovolník, vzorný voják, který "zachránil spoustu životů"

18. 3. 2012

čas čtení 1 minuta

Kvůli nedávné noční vraždě šestnácti afghánských civilistů, po níž místní úřady požadují stažení západních jednotek z venkovských oblastí a urychlení odchodu NATO, je vyšetřován osmatřicetiletý seržant Robert Bales z Washingtonu. Sousedé ho znají jako rodinný typ a "hodného hocha", odmítají zprávám uvěřit.

Netransparentní účet Holešovské výzvy

18. 3. 2012

čas čtení < 1 minuta

Chtěl bych upozornit redakci a čtenáře Britských listů na netransparentní "transparentní účet" tzv. Holešovské výzvy. Informaci jsem našel v článku v odkazu.

Když jsem se podíval na webové stránky Holešovské výzvy, skutečně jsem zjistil, že účet tam udávaný je veden na fyzickou osobu Jaroslav Popelka a ve veřejně dostupném výpisu jsou uvedeny netransparentní výběry z pokladny.

Chtěl bych čtenáře Britských listů varovat před tím, aby se nestali obětí podvodu, pokud by peníze zaslali na účet soukromé osoby. Standartně mívají občanská sdružení transparentní účty založeny na jméno svého občanského sdružení. Nikoliv na konkrétní fyzickou osobu, která s prostředky na účtu může libovolně disponovat, píše čtenář Jan Pšikal.

Výzva -- a co dál?

18. 3. 2012 / Štěpán Steiger

čas čtení 4 minuty

Souhlasím s  názorem Karla Dolejšího o Holešovské výzvě - zejména pokud jde o fakt (který dokládá vlastní zkušeností), že dosahuje-li nespokojenost určitého stupně, není zapotřebí mimořádné organizační úsilí, aby ji občané viditelně projevili tím, že se ve velkém počtu shromáždí k protestu. Má-li KD pravdu, ukáže blízká budoucnost.

Holešovský karbanátek, aneb Nakupujte u odborníků

16. 3. 2012 / Karel Dolejší

čas čtení 9 minut

Tento text určitě neusiluje o to stát se všestranným zhodnocením fenoménu zvaného "Holešovská výzva"; a to jednoduše proto, že v danou chvíli zůstává ve hře opravdu příliš mnoho neznámých. Namísto toho předkládám stručnou trojitou sondu do aktuální problematiky. První zkoumání začíná konstatováním faktu, že se Holešovské iniciativě právě podařilo přivést do ulic na české poměry nebývalý počet nespokojených lidí. Druhé vychází ze skutečnosti, že nejméně jeden bod v seznamu požadavků Holešovické iniciativy je opravdu velmi problematický. A třetí se týká málo potěšitelného faktu, ža většina vyjádření příznivců holešovských, která ke mně osobně dorazila, se vyznačovala zlobou až nenávistí směřovanými vůči iniciativě ProAlt.

Režisér Jiří Krejčík (94): Zbavme se strachu!

16. 3. 2012

čas čtení 3 minuty

Režisér Jiří Krejčík, narozen 1918, autor filmu Vyšší princip promluvil na demonstraci za demisi vlády a přímou demokracii dne 15.3.2012, píše MIlan Kanyza.

Řekl toto:

Zdravím vás z tohoto posvátného místa pod sochou svatého Václava. Pod mýma nohama je datum 1918, je to datum mého narození. Já jsem ten dlouhý čas prožil s naší republikou - prožil jsem s ní všechny chvíle - dobré i zlé. Žel, těch zlých chvílí, toho špatného bylo v životě víc než toho dobrého, z čeho jsme se mohli radovat. Já vzpomínám v této chvíli na ony mrazivé dny podzimu roku 89, tady taky jsme se shromáždili kolem svatého Václava. Cítili jsme že se něco děje, že čas se mění. Čas se změnil! Den co den tenkrát přišel onen průvod sem na Václavské náměstí a dožadovali jsme se spravedlivého směru poměrů. To nastalo. Já jsem v těch dnech se spisovatelem Stránským navštívil několik českých měst, mluvili jsme tam na náměstích a hlavní téma bylo: Drazí spoluobčané-zbavme se strachu! Zbavme se strachu! My už nechceme žít dále v tomto bahně! Já už jsem jednou nohou za prahem smrti, ale já na vás apeluju přes můj věk - nebojte se strachu a vyslovte svou vůli! JÁ LITUJU, ŽE ZDE NEVIDÍM PŘENOSOVÉ VOZY ČESKÉ VEŘEJNOPRÁVNÍ TELEVIZE...

Tomáš Koloc, Jiří Krejčík: Rytíř s veselou pověstí!" ZDE

Pryč, vládo, vyzývali demonstranti. Dobývali se do České televize ZDE

Zvonění klíčů je tentokrát pro tuto vládu

16. 3. 2012 / Petr Wagner

čas čtení 3 minuty

Daně a různé druhy pojištění jsou pro mne laika způsob jakým financuji některé svoje potřeby. Zajištění na stáří, nemoc, infrastrukturu, vzdělávání. Pokud mám platit víc chci vědět za co.

Dalším aspektem je to, že o tyto služby se dělím s dalšími spoluobčany. Proto chci, aby náš podíl byl relativně spravedlivý. Spravedlnost je ovšem pojem nesnadno uchopitelný. Nicméně já ho chápu tak, že ze svého koláče dám stejný podíl jako ostatní. Tady bych jako spravedlivé sám za sebe viděl percentuelní - poměrný díl. Pokud mám dát takřka polovinu toho, co vydělám státu na to, aby zařídil tyto moje potřeby nechť dávají polovinu všichni, kdo mohou.

Izrael dlouhodobě upřednostňuje konflikt a expanzi na úkor diplomacie

16. 3. 2012 / Daniel Veselý

čas čtení 7 minut

Mám dojem, že úroveň diskuse o izraelsko-palestinském konfliktu v České republice, pokud vůbec nějaká probíhá, se neustále točí okolo jakési starozákonní mytologie, jejíž "zjevené pravdy" jsou pokládány za fakta. Řada exponovaných osob se například pořád domnívá, že Izrael je maličkým ostrůvkem civilizace v barbarském oceánu jinověrců, jenž, kdyby slevil ze svých bezpečnostních a "obranných" pozic, by byl zničen. Uskutečnil by se druhý holocaust nebo by -- při nejmenším -- byli všichni Židé nahnáni do moře. Mám za to, že tak směšná stanoviska by nevzal vážně ani nejstarší izraelský deník Haaretz, jenž zaměstnává pár reportérů, kteří by v české kotlince byli označeni za antisemity, nebo akurátněji za sebenenávidějící Židy.

Každý dluh by měl snést veřejné přezkoumání

16. 3. 2012 / Boris Cvek

čas čtení 1 minuta

Viceprezident exekutorů uvedl, že mediální zájem, který odradil věřitele od dalšího vymáhání dluhů vůči rodině Sivákových, je nebezpečný precedens. Chápu, že exekutoři nemohou mít nejmenší zájem na tom, aby ubývalo exekucí a že budou automaticky mluvit o "oprávněných" zájmech věřitelů vůči dlužníkům. Já jsem si však jistý, že mnoho dluhů je naprosto nemravné a ohavné zneužívání krajní sociální situace dlužníků a že každý dluh by měl snést veřejné prozkoumání, jak vlastně vznikl a kdo je vlastně viníkem. Když na krnovském nádraží čtu letáky s nabídkou půjček na "pomoc v nouzi", mám pocit, že by zákon měl přísně stíhat tyto "svůdce", kteří lákají lidi slabé, nuzné, bez vzdělání a bez zdravého úsudku, aby je zotročili a zničili svými "půjčkami". Představa, že na půjčky se dá pohlížet pouze formálně a že věřitel je vždy ten hodný a dlužník vždy ten zavázaný a povinný platit, je zcela nepravdivá a zhoubná. Často jsou věřitelé ti největší zločinci, kteří pouze zneužívají bídy a pomatenosti dlužníka. To by se mělo přísně trestat.

Izrael: Jeho fantazie a jeho reality

16. 3. 2012 / Immanuel Wallerstein

čas čtení 5 minut

Začátkem března 2012 navštívil Spojené státy izraelský premiér Benjamin Netanjahu. Přišel, aby ještě jednou zopakoval, že jaderný Írán představuje pro Izrael existenční hrozbu a že si Izrael vyhrazuje právo, aby proti tomu včas zasáhl. Prezident Obama prohlásil se stejným důrazem, že je pravda, že jaderný Írán je hrozbou pro existenci Izraele a že Spojené státy s tím nemohou souhlasit, ale že Netanjahuovo načasování je špatné. Nejdřív je třeba vyčerpat všechny možnosti nevojenských akcí a až pak pomýšlet na něco jiného.

PŘISPĚJTE FINANČNĚ NA PROVOZ BRITSKÝCH LISTŮ

Hospodaření OSBL za leden 2012

18. 2. 2012

čas čtení 1 minuta

V prosinci 2011 přispělo finančně na Britské listy 256 osob bankovním příkazem celkovou částkou 92 904.72 Kč, dobrovolným předplatným prostřednictvím mobilu v listopadu 2011 částkou 10 938 Kč, příjem z reklamy byl 9000 Kč. Na kontě Britských listů v Raiffeisenbance jsme měli 31. 1. 2012 částku 135 736.21 Kč. Na internetovém účtu Paypal máme nyní

40217