POZNÁMKA NA OKRAJ:

Merkelová se rozhodla znovu kandidovat, aneb Proč se tomu někteří lidé diví?

21. 11. 2016 / Uwe Ladwig

čas čtení 1 minuta


Kancléřka Angela Merkelová se oficiálně rozhodla kandidovat v příštím roce jako kandidátka pro německé kancléřství. Některé lidi ale toto její rozhodnutí překvapilo. Tomu se divám, protože jak to, že si nevšimli, že ani CDU ani němeecké voliče Merkelová nepřipravila na jinou kandidátku či kandidáta z CDU? A kdo jiný než bavorský ministerský předseda a otevřený soupeř Merkelové v uprchlické otázce Seehofer by se mohl stát kandidátem koalice CDU a CSU, kdyby Merkelová nekandidovala?

Samozřejmě, že by Merkelová nemusla znovu kandidovat na kancléřský úřad, samozřejmě by tím mohla poškodit svou stranu CDU a křesťanskou unii s CSU a samozřejmě, že by tím mohla umožnit soupeřům z AfD lepší volební výsledek, ale do historie by se tak zapsala jako prohrávající, jako kancléřka, která oslabila Evropskou unii nejen skutečně chybnou realizací své humánní utečenecké politiky, ale také tím, že nepřipravila žádného kandidáta, který by ji nahradil.

Upřímně řečeno, vy byste si mysleli, že v této situaci Merkelová nebude znovu kandidovat? Jinou otázkou zůstává, jestli se poučila a jestli po dvou letech ve funkci umožní nějaké jiné osobě, aby se začala připravovat na kandidaturu do kancléřského úřadu pro rok 2019.

0
Vytisknout
7180

Diskuse

Obsah vydání | 23. 11. 2016