Dva vysocí činitelé Murdochových firem rezignovali na své funkce

16. 7. 2011

čas čtení 1 minuta

Les Hinton, jeden z nejbližších spolupracovníků Ruperta Murdocha, oznámil svůj odchod. Hinton byl generálním ředitelem Dow Jones, vydavatele listu Wall Street Jorunal. V pátek také rezignovala Rebekah Brooksová, generální ředitelka Murdochova britského mediálního koncernu News International.

Hinton byl ředitelem firmy News International v letech 1995-2007, kdy britský list News of the World páchal hackerské útoky proti mobilním telefonům nejrůznějších britských občanů.

Murdoch se omluvil za "vážné chyby", které učinil list News of the World celostránkovou reklamou s jeho vlastním podpisem, zveřejněnou v britských nedělnících.

Vyšlo také najevo, že britský premiér David Cameron hostil bývalého šéfredaktora News of the World ve svém sídle v Chequers letos v březnu, dva měsíce poté, co Coulson rezignoval na funkci jeho šéfa komunikací s tiskem. Coulson tvrdí, že jako šéfredaktor News of the World o hackerských útocích "nevěděl".

Pod tlakem je i šéf londýnské Metropolitní policie Sir Paul Stephenson, který najal jako poradce Neila Wallise, bývalého náměstka šéfredaktora listu News of the World. Stephenson v minulosti vyvíjel tlak na list Guardian, že jeho informace o hackerském skandálu listu News of the World jsou nepřiměřené, avšak zatajil, že policie zaměstnává nyní z tohoto listu poradce.

Přestože několik let existovaly důkazy o hackerských útocích prováděných listech News of the World, londýnská policie nic nevyšetřovala.

Podrobnosti v angličtině ZDE ZDE

0
Vytisknout
5987

Diskuse

Obsah vydání | 15. 7. 2011