Stačilo by zavést automatické vyhledávání několika slov

12. 5. 2011

čas čtení 2 minuty

Před léty mi v Aktuálně.cz zveřejnili v blogu čtenáře příspěvek, týkající se diletantské svévole pracovníků MŽP. Z řady příspěvků se tématu týkaly pouze příspěvky dvou čtenářů, s nimiž jsem dále diskutoval. Ostatní příspěvky byly buď vulgární, nebo pisatelé chtěli sdělit něco rádoby vtipného, ale s tématem nesouvisejícího, píše Jaroslav Hác.

Od té doby si píšu jen do šuplíku a příspěvky na serveru neotvírám. Myslím, že p. Stejskal se snaží zakrýt pravý důvod nečinnosti administrátora - snahu serveru mít co nejvíce čtenářů a tím i příjmy z reklamy. Uveřejní-li článek s názvem "Češi mají jasno: Arťuchin je magor, už by neměl hrát", může si každý na prstech jedné ruky spočítat, jak budou vypadat ohlasy čtenářů.

Řešení mě napadají dvě: Pod některými články diskusi vůbec neotvírat, nebo příspěvky nechat projít filtrem, který bude vyhledávat asi 20 inkriminovaných slov, a pokud některé objeví, příspěvek automaticky vyřadí. Jenže - to by mohl výrazně klesnout počet čtenářů...

Rusofobie je u nás ostatně zcela běžná. Pominu-li dřívějšího prominentního hosta Komsomolu senátora Štětinu, činí se i ČT. Její vojenská expertka a zpravodajka v Moskvě Barbora Šámalová mluvila v reportáži o přehlídce zastaralé vojenské techniky a stamilionových nákladech na přehlídku v kontrastu s veteránem Velké vlastenecké války, žijícím u známých na balkóně.

V Rusku se má ale špatně většina důchodců, a tedy i veteráni i přes jim poskytované výhody. Moskevské balkóny bývají často zasklené a různě zateplené, ale být na některém za mrazu bych nechtěl. Asi tam za mrazu nebyl ani ten veterán. Snahu ruských představitelů zvýšit sebevědomí národa v kontrastu s naším věčným poklonkováním ale chápu.

0
Vytisknout
8506

Diskuse

Obsah vydání | 13. 5. 2011