Larry Flynt nabízí 10 milionů dolarů za informaci, která povede ke svržení Donalda Trumpa

17. 10. 2017

čas čtení 1 minuta
"Král porna" Larry Flynt, vydavatel časopisu Hustler, nabídl v neděli celostránkovým inzerátem v deníku Washington Post odměnu 10 milionů dolarů za informaci, která by vedla k pádu Donalda Trumpa. V inzerátu Flynt argumentuje, že Trump je "nebezpečně nezpůsobilý" pro prezidentský úřad, a dodává: "Impeachment (odvolání z úřadu) by byl problematický a kontroverzní, avšak alternativa - další tři roky destablizující nefunkčnosti - je horší."


Flynt v inzerátu uvedl horkou telefonní linku a emailovou adresu. Příslíbil utajení komukoliv, kdo by byl ochoten sdělit mu informace, které by vedly k Trumpově odvolání z prezidentského úřadu.

Flynt už v minulosti nabízel velké odměny. V roce 1998 nabídl milion dolarů za důkazy o nevhodném sexuálním chování mluvčího Sněmovny reprezentantů Boba Livingstona, který se snažil svrhnout Billa Clintona. Livingston odstoupil poté, co Flynt publikoval podrobnosti o jeho manželské nevěře. V roce 2012 nabídl Flynt další milion za daňová přiznání Mitta Romneyho, tehdejšího amerického republikánského prezidentského kandidáta. Loni, po zveřejnění nahrávky Donalda Trumpa, na níž se Trump vychloubá, že chytá ženy za genitálie, nabídl Flynt milion dolarů za další takové nahrávky.

Flyntova horká linka má zůstat funkční, během úředních hodin, po dobu čtrnácti dnů. Flynt sdělil listu Washington Post, že očekává výsledky "do několika dní". Bránil své metody: "Jen proto, že někomu zaplatíte, to neznamená, že to je špatně," řekl. "Nenapadá mě nic vlastenečtějšího než se pokusit odstranit tohoto debila z prezidentského úřadu."

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
9521

Diskuse

Obsah vydání | 19. 10. 2017