Ke střelbě v mladoboleslavském nákupním středisku Bondy

12. 3. 2010

V úterý 2. 3. 2010 odpoledne došlo v nákupním centru Bondy Mladá Boleslav k incidentu, při kterém pracovník ostrahy zranil plynovou pistolí mladého Roma. Rozhodli jsme se dát prostor na našich webových stránkách jak postřelenému, tak zástupci Bondy centra. Případ řeší Policie ČR.

Obě vyjádření naleznete ZDE

Se svolením postřeleného muže zveřejňujeme jeho vyjádření i touto cestou:

Vyjádření mladého muže, postřeleného dne 2. 3. 2010 plynovou pistolí pracovníkem ochranky Bondy centra pro média, ze dne 11. 3. 2010.

"Po celou dobu incidentu byli na místě svědci, a pokud vím, tak zatím je Policie ČR nevyslechla. Pracovník ochranky, který po mně střelil, mne i mé kamarády vyhazoval z Bondy centra v minulosti už mnohokrát, přitom nikdy jsme tam nic špatného neprovedli. V úterý 2. 3. 2010 po 15. hodině nás ochranka chtěla opět vyvést bezdůvodně ven, takže jsme se s tímto členem ochranky pohádali. Jsem si jistý, že se ho nikdo z nás ani nedotkl. Byl bych moc rád, kdyby to celé bylo natočené na některé z kamer, které v Bondy centru jsou. V hádce, která pokračovala i venku před vchodem do Bondy, na mně najednou člen ochranky vystřelil plynovou pistolí a trefil mne do hlavy. Záchranku zavolala kamarádka. To však nebyl konec. Byl jsem ještě napaden vedoucím ochranky, který přišel ven, to už tam stáli opodál dva městští policisté, kteří nijak nezasáhli. Až na podnět jedné svědkyně, která je o to požádala, přivolali Polici ČR. Kamarád mi později říkal, že když jsem dostal pěstí, tak že ten vedoucí ochranky řekl něco jako "Cigáni jedny zasraný!" Nějakou dobu po výstřelu jsem skoro neviděl. V noci mi napuchl obličej, měl jsem horečku a tři dny mně bolela hlava. Od té doby jsem člověka, který po mně střelil, potkal vícekrát a už se mi nejméně třikrát omluvil. Všechno to, co se stalo, pro mě bylo hrozným zážitkem, a připadá mi, že jak člen ochranky, tak jeho vedoucí reagovali nepřiměřeně."

Martina Brzobohatá, ředitelka Jekhetani Luma - Společný Svět, o. s.

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 12.3. 2010