Zaměstnanci v britském potravinářském průmyslu terčem týrání

14. 3. 2010

Tisíce zaměstnanců v lukrativním britském potravinářském průmyslu je obětí široce rozšířeného hrubého zacházení a vykořisťování, včetně fyzického týrání a slovních útoků a ponižujících pracovních podmíntek. Vyplývá to z právě zveřejněné analýzy.

Britská státní Komise pro rovnost a pro lidská práva Equality and Human Rights Commission (EHRC) konstatuje, že odhalila podstatnou míru týrání zaměstnanců ve firmách, které zásobují velké britské supermarkety. Vyšetřování obsahuje svědectví od továrních zaměstnanců, po kterých šéfové házeli zmrzlé hamburgery i svědectví o tom, že těhotné ženy jsou nuceny v potravinářských provozech dlouho stát anebo zvedat těžká břemena, jinak jim hrozí propuštění.

Zpráva také obsahuje stížnosti od žen, které trpí silným krvácením při menstruaci a od lidí s problémy s močovým měchýřem, jimž je zakázáno chodit na záchod a jsou nuceni zažívat ponížení v důsledku toho, že se veřejně krvácí, anebo se pomočí.

Dvacet procent zaměstnanců, interviewovaných v Anglii a ve Walesu, svědčilo o tom, že do nich šéfové strkali, kopali je, anebo po nich házeli předměty. Třicet procent všech zaměstnanců bylo terčem ostrých nadávek od nadřízených.

EHRC konstatuje, že některá praxe, například nucení zaměstnanců, aby dělali dvojí směnu, když jsou nemocní či unavení, je porušením zákona a podmínek podnikové licence a jiné chování šéfů je "jasnou urážkou respektu a důstojnosti".

Největším počtem obětí jsou přistěhovalečtí dělníci, avšak zaměstnavatelé se obdobným způsobem chovají i k britských zaměstnancům.

"I když většina supermarketů provádí inspekce u dodavatelských firem, z našich důkazů vyplývá, že tyto inspekce nevedou k ochraně zaměstnanců a zjevně je nutno zavést kroky, aby se jejich situace zlepšila. Zaměstnanci nesměji být podrobováni nezákonnému a neetickému zacházení," uvedl Neil Kinghan, ředitel EHRC.

Podrobnosti v angličtině ZDE

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 12.3. 2010