Wikileaks, které se zapojily do ruské kampaně za zvolení Trumpa, nejsou důvěryhodným informačním zdrojem

8. 3. 2017 / Karel Dolejší

čas čtení 1 minuta


Médii včera prolétla zpráva, že organizace Wikileaks zveřejnila "sadu nástrojů", kterých údajně používá CIA k odposlechům. Zpráva implikuje možnost, že CIA zkopírovala ruský malware, může ho používat sama a imitovat tak působení ruských hackerů. To podporuje dlouho používaný Trumpův zlehčující narativ, podle nějž "nevíme", kdo se dopustil hackingu v době americké předvolební kampaně - hackingu, který je na základě zanechaných stop připisován Kremlu.


V americké volební kampani se Wikileaks postavili jednoznačně proti kandidátce Hillary Clintonové - a ať to kdokoliv převrací jak chce, napomáhali otevřeně zvolení Donalda Trumpa, za což se jim dostalo krátce po volbách výslovného ocenění od autority z největších - bývalého šéfa Ku Klux Klanu Davida Dukea ZDE.

Organizace Wikileaks je již řadu měsíců "krmena" ruskými zpravodajskými službami prostřednictvím nějaké krycí organizace, ale Julianu Assangeovi je to zcela jedno. Sleduje svou politickou agendu založenou na osobní nenávisti k liberálním elitám a vůbec mu nezáleží na tom, s kým se spojí a jakých prostředků použije. Podobně mu bylo v minulosti prokazatelně jedno, zda zveřejněním materiálů ohrozí životy. Assange je bezohledný a nebezpečný psychopat, který se tváří jako spasitel západních společností před "špiclujícím státem", ačkoliv přitom klidně spolupracuje s ještě horším špiclujícím státem.

Nechápu, jak za takové situace může někdo ještě brát jeho organizaci coby důvěryhodný zdroj jakýchkoliv informací.

0
Vytisknout
6273

Diskuse

Obsah vydání | 9. 3. 2017