Reuters: Zeman zvažuje, že bude znovu kandidovat na prezidenta

7. 3. 2017

čas čtení 1 minuta

Zeman je podle průzkumů veřejného mínění nejdůvěryhodnějším politikem v ČR, upozorňuje tisková kancelář Reuters. Sice kvůli cukrovce špatně chodí, ale nedávno byl vytofotografován, jak stojí na běžkách. Nikoliv však v pohybu.

Zeman vyjadřuje svou podporu pro Donalda Trumpa, což mu získalo pozvání do Bílého domu. "Souhlasím s jeho názory na migraci a na boj proti islámskému terorismu," tvrdí Zeman, který obvinil Českou televizi ze zaujatého zpravodajství z amerických prezidentských voleb. Zeman charakterizuje islám jako "anticivilizaci" a vyjadřuje se, že umírnění muslimové neexistují, stejně jako neexistovali umírnění nacisté. "Evropská komise nemá právo diktovat suverénním státům, kolik migrantů umístí na svém území," tvrdí Zeman.

Reuter zdůrazňuje, že Zeman nerozhoduje o domácí ani zahraniční politice ČR, avšak jmenuje některé vysoké činitele, jako je rada centrálí banky, a nominuje velvyslance a ústavní soudce. Největší politický vliv bude zřejmě mít jmenováním premiéra po všeobecných volbách, které se budou konat v říjnu 2017. Není vyloučeno, že Zeman jmenuje premiérem Andreje Babiše, který se Zemanem sdílí protiimigrantské postoje.

0
Vytisknout
6348

Diskuse

Obsah vydání | 9. 3. 2017