Bývalý náměstek Putinova ministra energetiky: KGB se zajímala o Trumpa od roku 1987

7. 3. 2017

čas čtení 1 minuta


Vladimir Milov, bývalý náměstek ministra energetiky Ruské federace, je přesvědčen, že KGB se mohla začít zajímat o Donalda Trumpa v roce 1987.


Trump byl osobně pozván do SSSR velvyslancem Dubininem, cestu organizovala oficiální cestovní agentura Inturist. Byla založena na příkaz Josifa Stalina a jak byste čekali, měla mezi personálem mnoho agentů NKVD/KGB.

Komentátor Newsweeku Kurt Eichenwald nabízí následující hodnocení: "Oba, Trump i Clintonová, byli po léta při návštěvách Moskvy monitorováni ruskými službami, podle amerických a evropských zpravodajských zdrojů, v naději na shromáždění kompromatu - kompromitujícího materiálu na politika nebo veřejnou osobnost... Kreml také má ve složce s kompromatem jak Trumpovy video, tak audiozáznamy. Newsweek nemůže potvrdit, zda je na těchto záznamech něco kompromitujícího."

Během cesty v roce 1987 se Trumpovi podařilo setkat se s dost vysoko postavenými osobami.

Jak Milov dovozuje, ruské zpravodajské služby mají rozsáhlou složku kompromatu na prezidenta Donalda Trumpa. Během kampaně prominentní ruské politické figury prosazovaly Trumpa na sociálních médiích a po volbách politický analytik napojený na Kreml Sergej Markov připustil, "možná jsme trochu pomohli s Wikileaks".

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
5721

Diskuse

Obsah vydání | 9. 3. 2017