Rusko "soustřeďuje jednotky na hranici s Charkovskou oblastí a na mariupolském směru"

24. 2. 2015

čas čtení 1 minuta

Sociální sítě a média poskytují řadu čerstvých fotografií a videozáznamů zachycujících pohyb a koncentraci ruských jednotek ve zmíněných lokalitách, včetně praporního úkolového uskupení přemístěného ze Samary do Bělgorodské oblasti. Ruské velení zřejmě vytváří nové uskupení invazních sil v Bělgorodské a Voroněžské oblasti, podobně jako v Rostovské na hranici s Ukrajinou, odkud byla vedena dělostřelecká palba a odkud přišel první sled "dobrovolníků" se zbraněmi "zakoupenými v obchodech", za nimiž následovaly pravidelné jednotky, píše investigativní blogger Irakli Komachidze.

Poslední teroristický útok v Charkově indikuje ruský záměr připravit půdu pro invazi, destabilizovat oblast a vyvolat paniku.

V oblasti azovského pobřeží dochází k přesunu těžkých zbraní včetně těžkých raketometů z Rostovské oblasti ve směru na Novoazovsk. Současně zesiluje činnost subverzivních uskupení a rušivé dělostřelecké palby v Mariupolu a okolí. Na severní hranici Krymu došlo k rotaci a jsou zde nyní čerstvé ruské jednotky.

Zdroj v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
7536

Diskuse

Obsah vydání | 25. 2. 2015