Jan Ruml řekl veřejně pravdu

6. 6. 2014 / Boris Cvek

čas čtení 1 minuta

Na rozdíl od exponenta Nečasovy ODS, která velmi efektivně fungovala ve prospěch jedné milenky a mnoha mafiánů, tedy na rozdíl od pana Promopra, se mezi bývalými disidenty našel někdo, kdo veřejně řekl pravdu, a to Jan Ruml. Cituji jeho slova o profesoru Chomském:

"Já ho znám jako levicového intelektuála ze Spojených států, který je proti politice Spojených států. Takže tato reakce z jeho hlediska, když uvážíme odkud pochází, asi má svoji logiku. Já bych chtěl jenom říct, že my jsme nikdy netvrdili, že jsme tady nějak zvlášť trpěli. My jsme se tím nikdy nechlubili, my jsme to prostě přijímali jako svobodné rozhodnutí a dělali jsme, co jsme považovali za správné. Nikdo neříká, že jsme tady trpěli. A chápu, že v latinskoamerických diktaturách ti lidé trpěli daleko víc než my."

Zdroj: ZDE

Obávám se, že po roce 1989 už mnoha disidentům vůbec o pravdu nešlo a naopak se stali disidenti z lidí, kteří chtěli upozorňovat třeba na zločiny privatizace nebo zločiny USA. Jan Ruml ukázal, že lze mít úctu k pravdě bez ohledu na režimy.

0
Vytisknout
12427

Diskuse

Obsah vydání | 10. 6. 2014