Pražská škola alternativ zahajuje zimní semestr 2012:

Privatizace bylo dost, začněme deprivatizovat!

3. 9. 2012

čas čtení 1 minuta

Dnes, v pondělí 3. září 2012 v 18 hodin, zahajuje Pražská škola alternativ letošní druhý semestr. Jsme přesvědčeni, že privatizace veřejných služeb zachází příliš daleko a že je ve společnosti třeba podpořit opačný trend. Cílem tohoto semestru je zformulovat společné podněty a návrhy pro politickou diskusi. Zastřešujícím tématem zimního semestru Pražské školy alternativ bude Privatizace a deprivatizace veřejných služeb.

Privatizace veřejných služeb je útokem proti státu. Dotýká se jak státu sociálního -- škol, dopravy, lékařství a volného času, tak státních struktur jako takových -- diplomacie, bezpečnosti nebo průmyslové výroby.

Chceme tento proces analyzovat a formulovat společně silnou alternativní pozici deprivatizace. Účastnice a účastníci se přitom nemají jen dozvídat nové poznatky a diskutovat o nich. Mají společně formulovat konkrétní kroky vedoucí k řešením. Září bude věnováno tématům vlastnictví a majetku, první pondělní debata nese název Formy vlastnictví a jejich ekonomická, sociální a ekologická udržitelnost. Pravidelná pondělní setkání se konají opět od 18.00 v galerii Divus (jižní křídlo, Bubenská 1, Praha 7, budova bývalých Elektrických podniků, nyní Orco). Poslední pondělí v měsíci (září, říjen, listopad) se pak bude konat workshop, v rámci kterého budou témata a základní myšlenky předchozích večerů prohloubeny a formulována společná pozice a doporučení. Na závěr semestru se bude konat konference (17. 12. 2012) a bude vydán sborník.

Aktuální program, vydané sborníky obsahující příspěvky z diskusí, videozáznamy některých debat a další informace naleznete na http://www.ekumakad.cz/cz/projekty/prazska-skola-alternativ.

0
Vytisknout
9120

Diskuse

Obsah vydání | 4. 9. 2012