Vzkaz z Krnova pro Borise Cveka:

Drž hubu! Zákony se tu dodržovat nebudou

23. 6. 2010 / Boris Cvek

Dostal jsem varování, že jsem si krnovské dinosaury ze supervelké koalice ODS, ČSSD a KDU-ČSL poštval proti sobě. Je třeba se bát! Třeba by mi mohli ublížit! A určitě nevyjdou vstříc požadavku po dodržování zákonů, protože ji prostě pronáší rebel Cvek. Taková je mentalita komunální politiky. Cítíte tu zrůdnost, kdy zákony jsou dány všanc partičce dinosaurů, kterým se buď líbíte, nebo nelíbíte? Ale třeba po podzimních volbách tihle dinosauři v politice skončí jako Langer nebo Paroubek. Je to jen na nás občanech, zda komunální politici budou zodpovědní zákonům a veřejnému zájmu, nebo zda to bude jen partička dinosaurů s mnoho let budovanými vazbami na místní mafiánská prostředí. Lidi, nenechávejte si toto líbit. Proč dál mlčet? píše Boris Cvek a dodává na ilustraci email od jednoho z motorkářů, který pojížděním po krnovském lese porušuje zákon:

Vážený pane,

jistě nejen mě zaujala Vaše tendenční a štvavá kampaň proti motorkářům a krnovské radnici. Nevím, zda máte ambice v komunální politice nebo se jen potřebujete zviditelnit na úkor nějaké skupiny, jak již bývá v případě Vám podobných individuí, vyvolávajích nejnižší lidské pudy jako jsou závist a nenávist k odlišným. S demagogií Vám vlastní jistě namítnete, že s Vámi souhlasí stovky, možná tisíce lidí. Ano, máte pravdu, ovšem uvědomte si, že miliony lidí souhlasily s Hitlerem ( Stalinem, Mao-Ce, Sadámem) a tisíce lidí podepsaly petici za zavraždění Milady Horákové.

Po pravdě řečeno jsem také motorkář, samozřejmě ten špatný - lesní. Také jsem vlastníkem lesa, přes který motorkáři jezdí.¨

Ale,světe div se, oni mi tam dokonce jezdí i lesníci s traktorem a dokonce i myslivci si tam občas chodí něco bouchnout. A děti si tam chodí hrát na vojáky, sem tam i důchodce s pejskem . Lidé na koních i na kolech.

I když jsem jim to nikdy nedovolil a dokonce se mne ani nikdo na souhlas neptal.

Tak to je ovšem svinstvo, souhlasíte ?

A přesto mi to nevadí, nevadí mi traktorem rozjetý potok,polámané mlází, přejetá žába, trocha spáleného dřeva ani střeva vyklopená v křoví.

Nevadí, protože na rozdíl od Vás a Vámi vyburcované hysterické klaky, jsem tolerantní.

Pozn. red: Pisatel jízdou na motorce v lese porušuje Zákon č. 289/1995 Sb. o lesích: v paragrafu 53 zakazuje vjezd a stání motorových vozidel v lesních porostech i na účelových lesních komunikacích, dále ve stejném paragrafu zakazuje rušit v lese klid a ticho nadměrným hlukem.

Zákon č. 449/2001 Sb. o myslivosti v paragrafu 9 zakazuje plašit zvěř, rušit ji při hnízdění a kladení mláďat, a to i hlukem a pojezdem motorovými vozidly.

Zákon č. 140/1961 Sb. trestní zákon upravuje v § 257 poškozování cizí věci a v § 258 zneužívání vlastnictví.

Zákaz vjezdu motorových vozidel je jasně definován na závorách při vstupu do lesa. Navíc zdravý rozum dá, že les, sloužící k rekreaci a volnému pobíhání dětí, se nesmí stát frekventovanou silnicí, na které jezdí motorkáři.

Vytisknout

Obsah vydání | Středa 23.6. 2010