Letmý pohled na kubánské zneužívání

23. 6. 2010 / Fabiano Golgo

Po zásahu katolických orgánů se Raul Castro rozhodl propustit ochrnutého disidenta Ariela Siglera, který je ve věku 47 téměř k nepoznání poté, co byl několik letech vystaven krutému zacházení, jakému všechny systémy, které nemohou přežít svobodu slova, vystavují ty, kteří se odvažují volají po demokracii. Věznění občané ostrova, kteří byli nuceni přijmout režim, jenž jim poskytl zdarma zdravotnictví a a vzdělávání (ovšem to, co se učí, je silně kontrolováno a kontaminováno ideologickými lžemi), což je však cena uložená za to, aby zůstali pasivní, dokonce i když vláda rozhoduje o jejich osobním životě. Vláda, která se domnívá, že nemůže přežít, pokud menšina vyjadřuje rozdílné názory na to, jak by si přála vést vlastní život. Pouze slabé systémy vyžadují plný soulad a odmítají opozici.

Lula, například, vedl v Brazílii skutečnou sociální revoluci, přičemž 31 000 000 lidí zbavil chudoby (v udržitelným způsobem, prostřednictvím kvalifikace a pracovních příležitostí, místo toho, stylu Huga Chavéze spočívajícího ve vyplácení peněz) za pouhých 8 let, aniž by bylo nutné, aby ve věznil nebo cenzuroval občany, kteří psali články, protestovali v ulicích, točili filmy nebo nahrávali písně zaměčené proti němu. Opravdová revoluce, stejná jako Fidel Castro vedl v několika prvních měsících poté, co zbavil moci americkou loutkovou vláda Fulgencia Batisty, má přirozenou podporu lidí.

Pokud země potřebuje dát svým občanům souhlas k návštěvě jiných zemí, nebo musí cenzurovat informace a zakazuje opozici, pak to může být pouze proto, že jeho vláda je špatná. Pokud to, co Castrův klan a jejich přisluhovači přinesl Kubě je takový pokrok, jak nás přesvědčují salonní levičáci, kteří žijí ve své pohodlné evropské realitě, pak by nemělo být nutné, aby mlátili mladé bloggerky jako Yoani Sanchez. Jakým nebezpečím může být někdo, kdo píše blog, když skoro nikdo na Kubě má přístup k internetu? Samotné obtěžování Yoani Sanchez je důkazem, že Castrova vláda je urážlivá, autoritativní, diktátorská a nespravedlivá.

Sanchez poslala video, které ukazuje kubánské orgány v akci, když řadí skupinu naprosto obyčejných lidí, odhaluje bití jednoho z nich, a také dvě zvukové nahrávky jejího únosu a zneužívání ze strany kubánských úřadů v únoru. Můžeme vidět, jak se neuniformovaní agenti tajné služby a uniformovaní vojáci snaží nasadit velkou červenou čepici ztakrývající celou hlavu člověku, který byl zatčen za malý protest proti poklesu přídělu mléka na osobu na 4 litry za měsíc. Když odmítne, je bit, , vlečen po zemi a nakonec skončí uprostřed davu, který na něj brutálně útočí.

Vytisknout

Obsah vydání | Středa 23.6. 2010