Letadlo Boeing společnosti United Airlines ztratilo za letu vnější panel

16. 3. 2024

čas čtení 2 minuty
 

FAA vyšetřuje ztrátu panelu před bezpečným přistáním Boeingu 737-800 v Oregonu

 
Americký Federální úřad pro letectví vyšetřuje, jak je možné, že  letoun Boeing 737-800 společnosti United Airlines ztratil vnější panel před bezpečným přistáním v Oregonu.

Let 433 společnosti United přistál na letišti v Medfordu v pátek kolem 13.45 hodin se 139 cestujícími a šesti členy posádky po odletu ze San Francisca, uvedl FAA a letecká společnost.

FAA uvedl, že kontrola 25 let starého letadla po přistání provedená leteckou společností odhalila chybějící panel. Společnost United uvedla, že rovněž zahájí vyšetřování. Uvedla, že nebyla vyhlášena žádná mimořádná situace, protože během letu nic nenasvědčovalo poškození.


Společnost Boeing se k věci nevyjádřila, dotazy směřovala na United Airlines.

Podle záznamů FAA bylo letadlo vyrobeno koncem roku 1998. Deník Rogue Valley Times zveřejnil fotografii letadla s chybějícím panelem. Provoz na letišti byl kvůli pátrání po něm krátce zastaven.

Leteckým incidentům v USA se věnuje stále větší pozornost poté, co se z letadla Boeing 737 MAX 9 společnosti Alaska Airlines ve vzduchu utrhly dveře. Společnost Boeing je od incidentu z 5. ledna pod přísným dohledem regulačních orgánů a probíhá vyšetřování bezpečnostních a kvalitativních standardů výrobního procesu společnosti.

Minulý týden sjel Boeing 737 MAX společnosti United Airlines z přistávací dráhy v Houstonu, což vyvolalo vyšetřování, a Boeing 777-200 společnosti United Airlines mířící do Japonska ztratil po startu ze San Francisca pneumatiku a byl odkloněn do Los Angeles, kde bezpečně přistál.

Boeing 737 společnosti United mířící z Houstonu na Floridu se 4. března krátce po startu vrátil na letiště, protože motor nasál plastovou bublinkovou fólii, která byla na letištní ploše před odletem. Příspěvky na sociálních sítích ukazovaly plameny vycházející z motoru.

Podrobnosti v angličtině ZDE

1
Vytisknout
1723

Diskuse

Obsah vydání | 21. 3. 2024